Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2022 Mencia, Bodegas Merayo, Bierzo

Kraftfud og fyldig med sødmefulde runde tanniner og noter af bær, moden frugt, violer og krydderier.

Varenr.: 325141
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Galicien
Land:
Spanien
Vintype:
Rødvin
Anbefales til:
Mørkt kød, Svinekød, BBQ / Grill , Braisseret, Kalv
Druer:
100% Mencía
Økologisk:
Nej
Vinifikation:
Maceration og gæring sker over 10 dage i ståltanke inden vinen lagres 6 måneder på bundfaldet, også i ståltanke.
Underområde:
Bierzo

Vinområdet er et særligt kapitel i spansk vin. Det er sjældent, man forbinder spansk rødvin med elegance og mineralitet, men vinområdet Bierzo er den spændende undtagelse, der bekræfter reglen om, hvad vi kan forvente os af en flaske rødvin fra Spanien. Bierzo ligger teknisk set i Castilla y Leon lige som Ribera del Duero og Toro, men vinene fra Bierzo er helt anderledes. Området ligger lige på grænsen til kystregionen Galicien, men skærmet for de værste nordenvinde af bjergkæden Cordilleras Cantabrica. Området har stort set indlandsklima, men med indflydelse fra havet, og mange af vinmarkerne er også relativt højt beliggende, hvilket giver mere kølighed og en bedre syrebalance i vinene.

Bodegas Merayo blev grundlagt af Pedro Merayo i 2010 på families gamle vineri Finca Miralmonte. Pedro kommer fra en vinfamilie, der har dyrket vin i Bierzo i generationer. Pedro havde brugt mere end 20 år på at passe og pleje vinmarkerne på familiens vingård inden han genoptog vinproduktionen og grundlagde Bodegas Merayo. Sammen med en ven, der er ønolog, Fermin Uria, fik de ombygget deres lagerbygninger med henblik på at kunne producere sine egne vine. Druerne kommer fra 20 ha. sydvendte marker nær Arriba og Villafrance, hvor bushvines står over 80 år gamle. Jordbunden i vinmarkerne har et højt indhold af næringsstoffer bl.a. grundet det høje indhold af ler. Vindyrkningen og produktion foregår efter økologiske og bæredygtige principper af respekt for naturen og miljøet – og i 2023 påbegynder de det store arbejde der er forbundet med at blive økologisk certificeret, en proces der typisk tager 3 år at fuldføre.

Merayos Mencia af 100% Mencía fra 2 forskellige parceller med gamle vinstokke på henholdsvis 80 år og 30 år. Jordbunden på skråningerne er lerholdig og overfladen er dækket af småsten.