Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2020 Ponente, Poggio al Sole, Toscana

Tæt, rig og finessefuld med dejlig noter fra solbær og blommer kombineret med den komplekse og dybe sødmefuld tone af balsamico.

Varenr.: 326231
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Toscana
Land:
Italien
Vintype:
Rødvin
Druer:
33% Sangiovese, 33% Cabernet Sauvignon, 33% Merlot
Økologisk:
Ja
Vinifikation:
Håndhøstet og gæret i ståltanke. Lagres i barriques i 18 måneder i delvist nye fade.

Toscana ligger i det centrale Italien mellem Firenze og Siena. Vinmarkerne i Toscana ligger i en varierende højde mellem 250-600 m over havet. Området er kendt for de supertoscanske vine fra Bolgheri (lavet med druesorter brugt i Bordeaux), men de klassiske områder, som fx. Chianti og Brunello di Montalcino har sikret den høje anerkendelse i over hundrede år.

Poggio al Sole ligger i hjertet af Toscana mellem mellem Greve og Tavernelle Val di Pesa med Antinori som nabo. Den økologiske og bæredygtige vingård blev første gang nævnt som vin- og olivenolie producent til det nærliggende kloster Bardia a Passignano, i et dokument fra 1100-tallet. I 1991 købte Johannes Davaz vingården i Toscana, som han omgående blev forelsket i efter at have ledt efter sin egen vingård i en årrække. Johannes Davaz er søn af en schweizisk vinfamilie, der ejer Weingut Davaz, som han og hans bror overtog efter faderen, men kort efter blev de enige om, at det var bedst, at de havde hver sit. I 2003 byggede de nye vinkældre under gården og overgik til økologi og bæredygtig dyrkning samtidig med at de foretog en række bæredygtige tiltag, hermed også at overgå til vegansk vinproduktion. I dag er det Johannes søn, Valentino Davaz der driver Poggio al Sole med samme kærlighed til stedet som hans far omgående blev ramt af, da han første gang så stedet for over 30 år siden.

Allerede i slutningen af 00'erne lavede Poggio al Sole deres første "forsøg" på en vin lavet på franske druesorter. De var dog ikke tilfredse og har i årevis eksperimenteret for at finde den rigtige sammensætning. Nu er de i mål og man kan måske endda påstå at der kunne komme en ny supertoscaner ud af denne. Indtil nu laves der kun omkring 5.000 flasker årligt. Og vinen er både økologisk og vegansk.