2014 Chateauneuf-du-Pape, Les Chapouins VV, Beaucastel
På en gang kraftfuld og samtidig uhyre elegant med noter af mørke bær, vanilje, urter og tørret kød
Rhône-dalen ligger i det centrale / sydøstlige Frankrig og deles typisk i nord og syd. Den nordlige del strækker sig langs Rhône-floden med stejle skråninger på hver side og er kendt for bl.a. Côte Rotie, Condrieu og Hermitage. I den sydlige del er landskabet knap så dramatisk, her er varmere og man ser de runde ”galets” på mange vinmarker. Vinene fremstår typisk varmere, men stadig koncentrerede og magtfulde. Châteauneuf-du-Pape er flagskibet, men det er også herfra Gigondas, Tavel og Rasteaus søde vine kommer fra.
Beaucastel er et af de mest berømte vinhuse i det sydlige Rhône. Det er et familieforetagende med Jean-Pierre og Francois Perrin som 5. generation ved roret. Beaucastels historie går tilbage til1549, da Pierre de Beaucastel købte en lade med tilhørende land i nærheden af landsbyen Courthézon. I1909 købte Gabriel Tramier ejendommen. Markerne blev genplantet, da de var bukket under for phylloxera. Han overdrog bruget til sin svigersøn, Pierre Perrin, der udviklede vinhuset. Allerede i 1950 begyndte Beaucastel at dyrke økologisk og i 1974 gik de over til biodynamisk produktion. Beaucastel strækker sig over 130 ha. vinmarker, hvoraf 30 ha. er dedikeret til ny planter og marker. Hvert år genplantes ca. 2 ha på jorde der ikke har været benyttet i mindst 10 år.
Les Chapouins er Beaucastels single vineyard, der ligger i en relativt koldt og blæsende hjørne af deres vinmarker.