2020 Pinot Noir West Ridge, Hirsch Vineyard, Californien
Hirsch' mest gådefulde, delikate, forførende, transperante og elegante vin. De fineste noter af kirsebær og røde stenfrugter og nærmest ingen tannin med en høj syre, som indbyder til at smage på vinen igen og igen.
Området Sonoma har på mange måder levet et stille liv i skyggen af det mere kendte Napa Valley. Der er åbenlyse geografiske og mikroklimatiske forskelle mellem de to områder, der ligger en god halv times kørsel fra hinanden. Sonoma er i høj grad under indflydelse af vind og vejr fra Stillehavet. I Sonoma har man en jordnær tankegang, her lader man produkterne tale for sig selv uden at ”råbe” alt for meget op.
Hirsch Vineyards i Fort Ross AVA er anset for at være et af de absolut bedste områder for ”New World”Pinot Noir. Ulig de fleste fra USA, så ejer Hirsch sine vinmarker, som han begyndte at plante i 1980 nær San Andreas forkastningen, kun 4 km. fra Stillehavet, hvor jordbunden bærer præg af millioner af år som regnskov før end de mægtige Redwood træer blev fældet for at gøre plads til fårehold. På meget kort tid blev Hirschs druer de mest efterspurgte i Californien og forsynede berømte producenter som Littorai, Williams Selyem og Kistler. I 2002 byggede Hirsch sit eget vineri for at kunne følge og analysere jordbunden i sine berømte parceller ved producere egne vine. Den imponerende topografi betyder at de 29 ha vinmarker er inddelt i 61 parceller, hvilket overgår selv Côte de Nuits i Bourgogne. Siden 2014 har samtlige marker og plantager været biodynamiske. I 2015 overtog Davids datter Jasmine Hirsch rollen som general manager og winemaker. 2019 er Jasmines første årgang.
West Ridge kommer fra 3 parceller, der ligger som en rygrad på toppen af en skråning. Jorden her er et mix af alt fra tung ler, til sand, til klippe. Vinstokkene her er podet med stokke fra Mount Eden Vineyard, der kan spores tilbage til Bourgogne i slutningen af 1800-tallet. Ligesom med vinstokkene fra East Ridge, så laver vinlusen (phylloxera) også ballade her og hvilket betyder stok til stok pleje og behandling samt en begrænset fotosyntese. Det betyder lavere sukkerindhold og et lavt høst udbytte, som resultere i koncentration, fine tanniner og lav alkohol på kun 12%.