Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2020 Brunello di Montalcino, Le Chiuse, Toscana !

Super elegant brunello med flot fylde, kompleksitet og polerede tanniner. Man fornemmer man straks kirsebærsten og stoflighed i munden og tanninen, der er flot markeret, hvilket sammen med frugten understreger et racerent og præcist udtryk.

Varenr.: 334011
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Toscana
Land:
Italien
Vintype:
Rødvin
Druer:
100% Sangiovese Grosso
Økologisk:
Ja
Vinifikation:
100% afstilkede klaser. Forsigtig presning og gæring i stål og cement. Lagring 3 år i 20 hl. træfade og efterfølgende 1 år i flasken inden den frigives.
Vinhus:
Underområde:
Brunello di Montalcino

Toscana ligger i det centrale Italien mellem Firenze og Siena. Vinmarkerne i Toscana ligger i en varierende højde mellem 250-600 m over havet. Området er kendt for de supertoscanske vine fra Bolgheri (lavet med druesorter brugt i Bordeaux), men de klassiske områder, som fx. Chianti og Brunello di Montalcino har sikret den høje anerkendelse i over hundrede år.

På den nord/nordøstvendte skråning i Montalcino, mellem 330-500 meter over havniveau ejer Le Chiuse 8 hektar vinmarker. Le Chiuse deler historie med kulthuset Il Greppo, hvorfra Biondi Santi laves. Clemente Santi lavede i slutningen af 1800-tallet den første flaske Brunello. Hans datter giftede sig med Jacopo Biondi og da deres søn Ferruccio overtog efter dem og begyndte at bruge navnet Biondi-Santi. Ferruccios søn Tancredi overdrog sidenhen Le Chiuse og to andre ejendomme til sin datter Fiorella, men var hun ikke interesseret i driften af vinhuset, så hun udlejede vinmarkerne til sin bror, Franco, der var ejer af Il Greppo og winemaker af Biondi-Santi. Da Fiorella gik bort i 1986, besluttede hendes datter, Simonetta Valiani, at genoptage vindriften. Hun ophævede leasingaftalen af vinmarkerne med Il Greppo fra 1990, som i årtier havde brugt druerne til Biondi-Santi. Siden 1992 har Simonetta produceret sin egen Brunello fra det materiale der tidligere indgik i de berømte Biondi-Santi. Hun kaldte vineriet for Le Chiuse. I dag er det hendes søn Lorenzo, som driver vineriet, der ”kun” producerer 30.000 flasker vin om året.

Den her Brunello er Le Chuise' varemærke og her skaber de en vin med respekt for det historiske terroir og tradition. Druerne høstes tidligt og under 30 minutter efter at de er plukket af stokken er de både sorteret og afstilket og klar til vinificering.