Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Le Chiuse

Toscana, Italien

Se sortiment og vinbeskrivelser

Le Chiuse strækker sig over 18 hektar i det smukke bakkede landskab i Montalcino i Toscana. Herfra produceres, foruden olivenolie, grappa og honning, noget af det flotteste Brunello, man kan finde. På den nord/nordøst vendte skråning i Montalcino, mellem 330-500 meter over havniveau ligger 8 hektar vinmarker, hvor vinstokkene står med god plads mellem sig. Kun 4.500 stokke pr. hektar (til sammenligning står der +10.000 vinstokke pr. hektar flere steder i Bordeaux).

En del af Biondi - Santi

Le Chiuse deler sin historie med kulthuset Il Greppo, hvorfra Biondi Santi laves. Clemente Santi lavede i slutningen af 1800-tallet den allerførste flaske Brunello.

Clementes datter giftede sig med Jacopo Biondi og overtog vinhuset. Da deres søn Ferruccio overtog efter dem, gav han huset navnet Biondi-Santi til ære for sin mor. Ferruccios søn Tancredi overdrog sidenhen Le Chiuse og to andre ejendomme til sin datter Fiorella, men hun var ikke interesseret i driften af vinhuset. Ferruccio havde bedt hende om aldrig at sælge, da vinstokkene var grundstammer til den første Brunello, så hun udlejede vinmarkerne til sin bror, Franco, der var ejer af Il Greppo og winemaker af de berømte Brunelloer fra Biondi-Santi.

Da Fiorella gik bort i 1986, besluttede hendes datter, Simonetta Valiani, at gå i bedstefarens fodspor og genoptage vindriften. Hun ophævede i 1990 leasingaftalen af vinmarkerne med Il Greppo, som i årtier havde brugt druerne til Biondi-Santi.

Siden 1992 har Simonetta produceret sin egen Brunello fra det materiale der tidligere indgik i de berømte Biondi-Santi. Hun kaldte vineriet for Le Chiuse. I dag er det hendes søn Lorenzo, som driver vineriet, der ”kun” producerer 30.000 flasker vin om året.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Le Chiuse i sortimentet: