Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2018 Barbaresco Serraboella, Paitin, Piemonte #

Elegant, defineret og livlig med god syre og tilstedeværende fine tanniner og noter af kirsebær, blommer, kandiseret appelsinskal, mint, fyrretræ og fine krydderier.

Varenr.: 317461
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Pietmonte
Land:
Italien
Vintype:
Rødvin
Druer:
100% Nebbiolo
Økologisk:
Nej
Vinifikation:
Lagres 24 måneder i 15 år gamle slovenske og østrigske (25 - 50 hektoliters) egetræsfade.
Vinhus:
Underområde:
Barbaresco

Piemonte ligger i det nordvestlige Italien og er et område med forholdsvis stor variation i dets vine på grund af mikroklimaer. Denne nordlige og meget disede egn er mest kendt for sin produktion af de forførende rødvine fra Barolo og Barbaresco. Det er også i Piemonte der produceres de berømte og berygtede søde vine fra Asti og en lille men kvalitativ produktion af hvide vine.

Paitins historie strækker sig helt tilbage til 1796, da Benedetto Elia erhvervede sig vinmarken ”Bricco di Neive” (kendt som Serraboella Cru i dag) og få år senere købte de vinkældre, som munkene i 1500-tallet havde brugt. Det er her Paitin ligger, og her har familien boet lige siden. Paitin stod bag de allerførste Babaresco-vine sammen med den senere grundlægger af et af verdens bedste kooperativer ”Produttori del Barbaresco”. 2. verdenskrig var hård ved vinmarkerne men det lykkedes Secondo Elia at restaurere og genplante vinmarkerne. I 1965 blev de nye vinkældre bygget og gradvist er de kommet op på små 17 hektar økologiske dyrkede vinmarker. I dag er det Secondo og Marias sønner og nevø, Giovanni, Silvano og Luca, der driver værket som deres forfædre gennem 8 generationer har gjort. Paitin er blandt de bedste og mest velansete vinerier i Piemonte, og kvaliteten har aldrig været højere.

Paitins Serraboella er lavet på druer fra den mest berømte cru i Neive, Serraboella. Druerne kommer mere specifikt fra 2 stejle sydvendte vinmarker; d' Tourun der grænser op til cruen Bricco, hvor jordbunden er af kalkmergel, og Schiena d' Ernestin, hvor der er mere sand i jordbunden. Markerne ligger 280 - 320 meter over havniveau. Paitins Serraboella har under rette omstændigheder, et lagringspotentiale på 20-25 år