Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Paitin

Pietmonte, Italien

Se sortiment og vinbeskrivelser

200 års historie

Paitin har en lang historie der strækker sig helt tilbage til 1796, da Benedetto Elia erhvervede sig vinmarken ”Bricco di Neive” (kendt som Serraboella Cru i dag) og få år senere købte de vinkældre som munkene i 1500-tallet havde brugt. Det er her Paitin ligger og her har familien boet lige siden.

Den første Barbaresco

I midten af 1800-tallet var Nieve stadig ikke anerkendt som en del af Barbaresco, men det var Giacomo og Guiseppe Elia fast besluttet på at gøre noget ved. De blev en del af den ønologiske elite i Barolo/Barbaresco og i 1893, under Domizio Cavazza instruktion, producerede de, som en af fire familier i tiden, den første vin under etiketten ” Barbaresco del Bricco di Neive”. Dog ville der gå endnu 40 år inden Neive blev endelig anerkendt som en del af Barbaresco.

I 1894 producerede Cavazza sin første Barbaresco med druer fra anerkendte bønder, som senere blev kendt som det berømte ” Produttori del Barbaresco”.

2. verdenskrig

Guiseppe Elia lod sig hverken stoppe af krige eller phylloxera og i begyndelsen af 1900-tallet eksporterede han Paitins vine til både London, New York og Bueno Aires med stor anerkendelse. Da han dør i 1938, står Guiseppes enke og 10-årige søn, Secondo tilbage i en svær tid og under 2. verdenskrig ødelægges alle deres vinmaker med undtagelse af deres ene parcel på Serraboella Cru.

Som 20-årig overtager Secondo driften og sammen med sin kone Maria Luisa, lykkedes det at restaurere og genplante vinmarkerne. I 1965 blev de nye vinkældre bygget og gradvist er de kommet op på små 17 hektar vinmarker.

Det økologiske arbejde

I vinmarken har man den allerstørste respekt for naturen og har siden år 2000 dyrket markerne økologisk og de har været certificeret siden 2015, dog er ikke alle vinene certificeret, da de kræver en seperat certificering for hver enkelt vin og hver gang Paitin udvider, så skal der gå endnu 3 år, før end den nye del af en vinmark også bliver certificeret. Det er en dyr og møjsommelig proces, men det går fremad. Silvano, der overser aktiviteterne i marken, har også introduceret flere biodynamiske principper, men går dog ikke efter at blive certificeret.

I dag er det Secondo og Marias sønner og nevø, Giovanni, Silvano og Luca der driver værket som deres forfædre gennem 8 generationer og mere end 200 år har gjort. Paitin er blandt de bedste og mest velanset vinerier i Piemonte og kvaliteten har aldrig været højere.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Paitin i sortimentet: