Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2022 Gevrey Chambertin Les Tuileries Domaine Henri Richard !

Rig, generøs og feminin Pinot Noir med noter af sødmefuld rød frugt, såsom granatæble, amaretto kirsebær og ribs.

Varenr.: 427361
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Bourgogne
Land:
Frankrig
Vintype:
Rødvin
Anbefales til:
Kalv , Braisseret, Svinekød, Fuglevildt
Druer:
100 % Pinot Noir
Økologisk:
Ja
Vinifikation:
Lagres i 18 måneder på fade (228 l.) heraf er 15% nye fade.
Underområde:
Côte de Nuits

Bourgogne har været "vinland" siden det 2. århundrede og strækker sig fra Chablis i nord til Beaujolais i syd. Sydøst for Chablis ligger Côte d'Or, der er opdelt i to dele: Côte de Nuits og Côte de Beaune og går man længere syd finder man Côte Chalonnais, Mâconnais og sidst Beaujolais.

Domaine Henri Richard er et lille familieejet domæne, beliggende i hjertet af Gevrey Chambertin, med fokus på biodynamisk/økologisk (certificeret i 2005). Domaine Henri Richard er etableret i 1938, hvor Jean Richard købte sine første parceller Mazoyères-Chambertin og Charmes-Chambertin for herefter at navngive vingården Henri Richard (opkaldt efter sønnen). Allerede i 1939 tiltrådte Henri som ønolog og passionen og ”savoire-faire” blev givet videre til hans døtre Margaret og Magali samt svigersønnen Jean Bastien, som kom til i 1977. De overtog driften efter Richards død i 1985 og siden 2013 har Domaine Henri Richard været i sikre hænder hos 4. generation Sarah Bastien-Berthier og Richard Bastien, børn af Margaret og Jean. Richard er ansvarlig ønolog og Sarah er ansvarlig for salg af vingårdens vine. I 1996 stoppede Margaret Bastien al brug af pesticider, herbicider, insekticider samt kemisk svampebekæmpelse. Kort sagt blev alle syntetiske ikke-økologiske bekæmpelsesmidler bandlyst! Domænet er både øko- og biodynamisk certificeret siden 2018.

Les Tuileries er lavet på druer fra et lille plot på Aux Corveés´marken. Vinen er lavet med en stor andel af "millerandage" bær (klaser med meget små bær, hvilket giver mere drueskind i forhold til frugtkød). Det giver en mere fyldig og generøs demension til vinen.