Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Domaine Henri Richard

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Familieejet på 4. generation

Domaine Henri Richard er et lille familieejet domæne, beliggende i hjertet af Gevrey Chambertin, med fokus på biodynamisk/økologisk (certificeret i 2005). Domaine Henri Richard er etableret i 1938, hvor Jean Richard købte sine første parceller Mazoyères-Chambertin og Charmes-Chambertin for herefter at navngive vingården Henri Richard (opkaldt efter sønnen).

Allerede i 1939 tiltrådte Henri som ønolog og passionen og ”savoire-faire” blev givet videre til hans døtre Margaret og Magali samt svigersønnen Jean Bastien, som kom til i 1977. De overtog driften efter Richards død i 1985 og siden 2013 har Domaine Henri Richard været i sikre hænder hos 4. generation Sarah Bastien-Berthier og Richard Bastien, børn af Margaret og Jean.

Certificeret  - Økologi og Demeter

Richard er ansvarlig ønolog og Sarah er ansvarlig for salg af vingårdens vine. I 1996 stoppede Margaret Bastien al brug af pesticider, herbicider, insekticider samt kemisk svampebekæmpelse. Kort sagt blev alle syntetiske ikke-økologiske bekæmpelsesmidler bandlyst! Med hjælp fra ønologen Patrick Maroiller, der var ansat fra 1992-2012 blev det første spadestik til den økologisk certificering foretaget og siden 2005 har domænet været øko-certificeret og arbejdet målrettet mod biodynamisk drift i vinmarken.  I 2013, da Sarah og Richard overtog driften, begyndte også landbrugsingeniør/ønolog Guillaume Berthier, som ledte domainet til en ”Demeter” certificering i 2018.

Markbesiddelser

Domaine Henri Richard ejer selv alle parceller, herunder: Corvée de l’Eglise i Morey-Saint-Denis, her laves Bourgogne Aligoté og Coteaux Bourguignons. Fra en parcel i Marsannay-la-Côte laves Marsannay “En Larry”, mens Gevrey Chambertin “Aux Corvées” laves på druer fra en ca. 40 år gammel parcel. Grand Cruerne tæller Charmes Chambertin (0,80 ha.) og Mazoyères-Chambertin (o,31 ha.)

Vinifikation

Domaine Henri Richard er anerkendt for at lave komplekse, friske, frugtige vine med god balance og et stort lagringspotentiale. Vinene vinificeres traditionelt med maceration og (naturlig) gæring på åbne 4000 liters betonkar efterfulgt af 12 til 18 måneders lagring på 228 liters Bourgognefade. Vinene flyttes mellem kar og fade udelukkende via tyngdekraften, vinene klares og stabiliseres naturligt uden filtrering.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Henri Richard i sortimentet: