Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2021 Morgon, Descombes Georges & Ghislaine Vermont

Saftig Beaujolais med en fantastisk moden frugt og silkebløde, velstukturerede tanniner, understøttet af noter fra hindbær, kirsebær og brombær kombineret med mineralske noter af muld.

Varenr.: 326011
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Beaujolais
Land:
Frankrig
Vintype:
Rødvin
Druer:
100% Gamay
Økologisk:
Nej
Vinifikation:
Vinificeres efter metoden Semi- maceration carbonique, hvor druerne knuses under det tryk, der skabes af kuldioxiden, som frigives under gæring af den smule most, der kommer fra de druer, der er knust under egen vægt.
Underområde:
Morgon

Beaujolaisvinene var i 1980’erne blandt de foretrukne og mest trendy vine, når det skulle være fransk. De seneste 5 år er efterspørgslen og interessen for Beaujolais blomsteret op. Der er kommet nye producenter til, men allervigtigst; kvaliteten er i dag højere end nogenside. Beaujolais har atter fået sin berettigelse og et stadigt voksende stam-publikum, der sværger til vinens lette, friske frugt, milevidt fra den moderne verdens (alkohol-) tunge, sukrede vine.

Domaine Georges Descombes ligger den lille landsby Villié-Morgon i Vermont, og er kendt som det uofficielle femte medlem af ”Gang of Four”, bestående af Marcel Lapierre, Jean Foillard, Jean-Paul Thévenet og Guy Breton, der allerede fra 80'erne arbejdede målrettet med naturlig vindyrkning og vinproduktion. De fem vinproducenter fra Beaujolais gik imod strømmen, mod brugen af pesticider og anden bekæmpelse. I slutningen af 1980’erne arvede Georges Descombes nogle parceller i Brouilly fra sin bedstemor, som han dyrkede samtidig med, at han arbejdede med sin far i et lokalt tapperi, hvor han første gang stiftede bekendtskab med Marcel Lapierre, hvis vin blæste unge Georges omkuld af dens renhed og elegance. Efter få år overtog Georges familiens domæne, og selvom hans far altid havde arbejdet traditionelt i vinmarkerne og kælder, besluttede Georges at arbejde mod en naturlig og økologisk vindyrkning uden manipulering og indgriben. I flere år arbejdede han certificeret af Ecocert, men praktisere nu uden certificering. I dag ejer og forvalter han sammenlagt 17 hektar, hvoraf 7 er i Morgon og resten, i faldende rækkefølge, er i Brouilly, Régnié, Chiroubles, Beaujolais-Villages og Beaujolais.Georges Descombes er et af de bedste eksempler fra Beaujolais. De er i Beaujolais' ånd med intens frugt, generøse i deres åbenhed og naturlighed og til den forførende side med sin subtile elegance.

Morgon er den største af Beaujolais cruer og jordbunden her er omkring 50% granit, hvilket betyder at vinene herfra ofte har en flot mineralitet og måske lidt mere power end de øvrige Beaujolais cru'er.