Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Georges Descombes

Beaujolais, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Domaine Georges Descombes ligger den lille landsby Villié-Morgon i Vermont, og er kendt som det uofficielle femte medlem af ”Gang of Four”, bestående af Marcel Lapierre, Jean Foillard, Jean-Paul Thévenet og Guy Breton, der allerede fra 80'erne arbejdede målrettet med naturlig vindyrkning og vinproduktion, inspireret af Jules Chavets studier og arbejde indenfor området. De fem vinproducenter fra Beaujolais gik imod strømmen, mod brugen af pesticider og anden bekæmpelse, der blev brugt i stor stil af vinbønder rundt om i Frankrig (og verden).

I slutningen af 1980’erne arvede Georges Descombes nogle parceller i Brouilly fra sin bedstemor, som han dyrkede samtidig med, at han arbejdede med sin far i et lokalt tapperi. Her fik han mulighed for at opleve produktion og vine fra mange forskellige vinkældre, og det var sådan at han første gang stiftede bekendtskab med Marcel Lapierre, hvis vin blæste unge Georges omkuld af dens renhed og elegance.

Efter få år overtog Georges familiens domæne, og begyndte straks at flytte vindyrkning og ønologisk praksis fremad. Selvom hans far altid havde arbejdet traditionelt i vinmarkerne og kælder, besluttede Georges at arbejde mod en naturlig og økologisk vindyrkning uden manipulering og indgriben. I flere år arbejdede han certificeret af Ecocert, men praktisere nu uden certificering.

I dag ejer og forvalter han sammenlagt 17 hektar, hvoraf 7 er i Morgon og resten, i faldende rækkefølge, er i Brouilly, Régnié, Chiroubles, Beaujolais-Villages og Beaujolais.Georges Descombes er et af de bedste eksempler fra Beaujolais. De er i Beaujolais' ånd med intens frugt, generøse i deres åbenhed og naturlighed og til den forførende side med sin subtile elegance.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Georges Descombes i sortimentet: