Rhône-dalen ligger i det centrale / sydøstlige Frankrig og deles typisk i nord og syd. Den nordlige del strækker sig langs Rhône-floden med stejle skråninger på hver side og er kendt for bl.a. Côte Rotie, Condrieu og Hermitage. I den sydlige del er landskabet knap så dramatisk, her er varmere og man ser de runde ”galets” på mange vinmarker. Vinene fremstår typisk varmere, men stadig koncentrerede og magtfulde. Châteauneuf-du-Pape er flagskibet, men det er også herfra Gigondas, Tavel og Rasteaus søde vine kommer fra.
Xavier Gerard er en “rising star” i Côte-Rôtie, og har allerede på få år opnået international anerkendelse og nær kultstatus, da hans Côte Rôtie 2015 blev valgt i blindsmagning af Decanter Magazine, som en af de to bedste og modtog fik 97p. Xavier købte sin første vinmark som 20-årig og kort efter overtog han domainet fra sin far Francois i 2013. Han ejer i dag ca. 8 hektar, hvoraf de 3,2 hektar ligger i Côte-Rôtie med resten fordelt primært mellem Condrieu og Saint-Joseph. Han producerer årligt mellem 30.000 og 40.000 flasker, og er primært begrænset af et meget lille vineri, som han har overtaget efter sin far, der selv stod for 40 årgange af egen vin. Xavier går efter høsten i 2018 i gang med at få bygget et nyt vineri, så han kan udvide sin produktion. Han er som så mange andre inspireret af vinproduktionen i Bourgogne, og anvender da også mange fade netop herfra. Han producerer vinene ret klassisk, og som så mange andre topproducenter arbejder han ud fra devisen, at vinene laves i marken! Så det er der han bruger al sin tid.
Druerne kommer fra et meget lille plot på den lagendariske La Landonne parcel i Côte-Rôtie. Frem til 2013 blev den lille andel af druer blandte i Garards alm. Côte Rôtie, men fra og med 2015 besluttede han at lave en seperat vin af den lille andel druer. Der laves kun 2 tønder årligt. ca. (400 fl.)