Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2015 Gigondas Grand Montmirail, Domaine Brusset

Mellemfyldig til fyldig vin med en moden, blød og tekstureret følelse og noter af mørke bær, varme krydderier, garrigue og peber.

Varenr.: 454440
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Rhone
Land:
Frankrig
Vintype:
Rødvin
Anbefales til:
Mørkt kød, Braisseret, BBQ / Grill , Oste
Druer:
70% Grenache,10% Syrah,10% Mourvèdre og 10% Cinsault.
Økologisk:
Nej
Vinifikation:
Lagret 8-12 måneder, 60% på ståltanke og 40% på 2-4 år gamle fade.
Underområde:
Gigondas

Rhône-dalen ligger i det centrale / sydøstlige Frankrig og deles typisk i nord og syd. Den nordlige del strækker sig langs Rhône-floden med stejle skråninger på hver side og er kendt for bl.a. Côte Rotie, Condrieu og Hermitage. I den sydlige del er landskabet knap så dramatisk, her er varmere og man ser de runde ”galets” på mange vinmarker. Vinene fremstår typisk varmere, men stadig koncentrerede og magtfulde. Châteauneuf-du-Pape er flagskibet, men det er også herfra Gigondas, Tavel og Rasteaus søde vine kommer fra.

Domaine Brusset er en familieejendom beliggende i hjertet af vinmarkerne i den sydlige Rhône-dal, i Cairanne. Ejendommen blev grundlagt i 1947 af André Brusset (1910-1999) og har siden været i familiens eje. Tre generationer af Brusset-familien, nemlig André, hans søn Daniel og hans barnebarn Laurent, har sammen formået at kombinere traditionel vinfremstilling med de nyeste teknikker introduceret af hver generation. Domaine Brusset har en filosofi om at producere vine, der er tro mod de enkelte terroirs. De dyrker deres druer på 70 hektar vinmarker i fem prestigefyldte appellationer: Gigondas, Cairanne, Rasteau, Côtes-du-Rhône og Ventoux. Jorden plejes med omhyggelige pløjninger og ved at have streng kontrol over udtynding af druer og grøn høst for at sikre lave udbytter. Deres omhyggelige og nænsomme arbejde med at beskytte miljøet og biodiversiteten, har resulteret i den franske HVE (Haute Valeur Environnementale) certificering og fra juni 2024 er hele vingården blevet økologisk certificeret.

Montmirail dentellet har gennem generationer været kendt for at lægge jorde/klipper til de bedste beplantninger i Gigondas. Brusset laver Gigondas fra de nedre og sydvendte skråninger, hvor soleksponeringen, dræningen og jordbunden er optimal. Høstudbyttet er uhyre begrænset, da blandt andet høstarbejdet besværliggøres af markernes opdeling i stejle stenterrasser.