Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Domaine Brusset

Rhone, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Familieforetagende

Domaine Brusset er et lille familieforetagende beliggende i den hyggelige landsby Cairanne. Domainet blev grundlagt i 1947 af André Brusset, men det er i dag sønnen Daniel Brusset og barnebarnet Laurent Brusset, der står ved roret på den stolte familiegård. Familiens vine, som blandt andet tæller de måske bedste Gigondas (Le Hauts de Montmirail), der overhovedet laves, er altid blandt de bedste køb fra den sydlige Rhônedal. Stilen er autentisk og rustik, dog med et touch af moderne tankegang.

 

Usædvanlig blåstempling af kvaliteten

Det var ellers lige ved at gå helt galt … Efter at årgang 1986 havde høstet enorm hæder og vundet et utal af konkurrencer, mente venligtsindede naboer, at dette ikke var muligt uden at snyde, hvorfor man gik til INAO “Det franske Vinpoliti” for at undersøge sagen nærmere.

Man besluttede herefter at beslaglægge hele 1987 høsten indtil en afgørelse var fundet. Dette kunne lade sig gøre ved at udpege en fra INAO samt en, af Brusset valgt person, til at følge hele forløbet i marken såvel som i kælderen, indtil det færdige produkt stod tappet.

Man sammenholdt, da de klimatiske forhold de 2 årgange imellem for at tage højde for eventuelle udsving. Alle de samlede resultater mundede ud i en frikendelse af Brusset, der hårdnakket, naturligvis, havde holdt på sin hæderlighed igennem hele processen.

Dette indbragte selvfølgelig en klækkelig erstatning til familien. Men vigtigst af alt var naturligvis blåstemplingen, at man hos Brusset var i stand til at producere bedre vin, end politiet tillader.

 

Konstante investeringer

Ved et besøg hos Brusset for et par år siden, fik vi følgende kommentar fra Daniel: ”Vi er nødt til at udvikle og eksperimentere for hele tiden at optimere frugtkvaliteten og dermed kvaliteten i den færdige vin. I vor region har vi fremragende betingelser til at lave den måske bedste vin på kloden. Det skal vi udnytte, og det skal være vort mål. Det betyder, at udvikling og eksperimenter i vinmarken skal følges op af udvikling i vineriet. En perfekt drue skal have en perfekt behandling. Vi har investeret i nye fleksible gæringstanke, hvor ”loftet” er justerbart. Det betyder, at vi kan have most og skaller, frugtkød og kerner i total kontakt og samtidig kontrollere iltens påvirkning. Temperaturen reguleres både perifert og centralt, hvilket giver en mere komplet, rolig og regelmæssig gæring. Yderligere har vi i vort system både mulighed for at støde ”hatten” ned i den gærende most og/eller pumpe mosten over, også kaldet remontage. De fleksible gæringstanke har samtidig den fordel, at de kan udnyttes mere rationelt, idet rumfanget kan reguleres efter den aktuelle høstmængde”.

 

Stilen

Dette er nogle af de væsentligste årsager til, at alle vinene fra Brusset altid vil besidde en flot, tæt, dybrød farve, et tydeligt præg af modenhed og en koncentreret smag af bær og peberkrydderi suppleret med en sødmefuld og saftig frugt.

Styrke og intensitet varierer naturligvis, men når Brusset har været i stand til at markere sig så stærkt, er det ikke mindst begrundet i de almindelige vines høje kvalitetsniveau. Den almindelige Côtes du Rhône overrasker i alle smagninger inklusiv vore egne.

Gå til vinhus hjemmeside

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Brusset i sortimentet: