Cremant de Bourgogne, Domaine Henri Richard
Tør cremant med solid mousse, god syre og en dyb frugt med ristede noter der hænger ved i eftersmagen.
Bourgogne har været "vinland" siden det 2. århundrede og strækker sig fra Chablis i nord til Beaujolais i syd. Sydøst for Chablis ligger Côte d'Or, der er opdelt i to dele: Côte de Nuits og Côte de Beaune og går man længere syd finder man Côte Chalonnais, Mâconnais og sidst Beaujolais.
Domaine Henri Richard er et lille familieejet domæne, beliggende i hjertet af Gevrey Chambertin, med fokus på biodynamisk/økologisk (certificeret i 2005). Domaine Henri Richard er etableret i 1938, hvor Jean Richard købte sine første parceller Mazoyères-Chambertin og Charmes-Chambertin for herefter at navngive vingården Henri Richard (opkaldt efter sønnen). Allerede i 1939 tiltrådte Henri som ønolog og passionen og ”savoire-faire” blev givet videre til hans døtre Margaret og Magali samt svigersønnen Jean Bastien, som kom til i 1977. De overtog driften efter Richards død i 1985 og siden 2013 har Domaine Henri Richard været i sikre hænder hos 4. generation Sarah Bastien-Berthier og Richard Bastien, børn af Margaret og Jean. Richard er ansvarlig ønolog og Sarah er ansvarlig for salg af vingårdens vine. I 1996 stoppede Margaret Bastien al brug af pesticider, herbicider, insekticider samt kemisk svampebekæmpelse. Kort sagt blev alle syntetiske ikke-økologiske bekæmpelsesmidler bandlyst! Domænet er både øko- og biodynamisk certificeret siden 2018.
Druerne til Henri Richards Crèmant de Bourgogne høstes fra gamle vinstokke plantet mellem 1975 og 1990.