Piemonte ligger i det nordvestlige Italien og er et område med forholdsvis stor variation i dets vine på grund af mikroklimaer. Denne nordlige og meget disede egn er mest kendt for sin produktion af de forførende rødvine fra Barolo og Barbaresco. Det er også i Piemonte der produceres de berømte og berygtede søde vine fra Asti og en lille men kvalitativ produktion af hvide vine.
Giacomo Grimaldi blev grundlagt i 1930 af Ernesto Grimaldi, der sammen med sønnen (Giacomo) solgte druerne til det lokale kooperativ. I dag er det Ferrucio Grimaldi der står i spidsen. Han bearbejdet selv druerne efter strengeste principper. Til Grimaldi-ejendommen hører 10 hektar vinmarker fordelt på kommunerne Barolo, Novello og Monforte. Produktionen er begrænset. Den årlige produktion er på ca. 50.000 flasker fordelt på 7 forskellige vine.Stilmæssigt ligger Grimaldis vine et stykke fra den gamle traditionelle skole. Ferruccio laver vine med betagende rigdom, fylde og raffinement fra ejendommens gamle vinstokke. Ydermere er Ferruccio fortaler for de økologiske principper, som efterleves i vinmarkerne
Roero-appellationen i Piemonte er kendt for sine tørre hvide vine lavet på Arneis-druen også kaldet Roero Arneis. Druerne til Grimaldis Arneis druer kommer fra vinstokke, der er plantet omkring årtusindeskiftet på 1 hektar på cruen "Valmaggiore", hvor de står med god plads mellem sig (5000 stokke pr. hektar). Jordbunden er overejende sandholdig og syd-/sydvest vendt.