2022 Macon Villages Memoire du Terroir, Joseph Burrier !
Velstruktureret hvidvin, der føles livlig i munden med flot syre til at trække de modne frugtnoter fra pære, æbler og akacie.
Bourgogne har været "vinland" siden det 2. århundrede og strækker sig fra Chablis i nord til Beaujolais i syd. Sydøst for Chablis ligger Côte d'Or, der er opdelt i to dele: Côte de Nuits og Côte de Beaune og går man længere syd finder man Côte Chalonnais, Mâconnais og sidst Beaujolais. En stor del af Beauregards vinmarker ligger i Pouilly Fuisse, så det var til stor glæde for dem, da INAO efter 12 års undersøgelser og kvalitetssikring tilkendte de første 22 climats i området en 1. cru status, som det første i Mâconnais. Beauregard ejer vinmarker på flere af disse climats.
Maison Joseph Burrier driver i dag en af de største familieejede domæner i Mâconnais og Beaujolais, bestående af 5 ejendomme; Château de Beauregard, Château du Clos, Domaine Joseph Burrier, Domaine Georges Burrier og Domaine de la Rochette. Burriers historie går tilbage til 1407, da Johan BURRIER nævnes i forbindelse med en retssag om grænsen mellem Burgund (hertugdømmet) og Beaujolais (Kongeriget Frankrig). I 1469 blev en person ved navn BURRIER sendt af kong Louis den 11. for at opretholde orden i La-Chapelle-de-Guinchay. Deres efterkommere blev vinproducenter i Beaujolais, og en landsby hedder stadig Les Burriers. Gennem århundredes ægteskaber er familiens besiddelser vokset stødt og ledte til at Jacques Burrier i 1977 grundlagde Maison Joseph Burrier, der udvidede produktionen til Mâconnais og Beaujolais. Frédéric Marc Burrier tog over i 1999 og udvidede med flere vinmarker. Han fremmer økologisk dyrkning og ledte UNION af Pouilly-Fuissé-producenter fra 2004 til 2020. I dag er det 7. generation, Julien, Baptiste og Bérenger Burrier, nevø og sønner af Frédéric, der leder Château de Beauregard og Maison Burrier.
Mâcon-Villages, Mémoire du Terroir er en del af Burrier Selections, hvor druerne kommer fra udvalgte vinbønder i Mâcon-Villages. Vinen er lavet udfra en tanke om at man skal huske på druens ophav, på dens terroir. Størstedelen af druerne kommer fra Fuissé, Vergisson og Solutré.