2021 Chablis 1. Cru Fourchaume, Pascal Bouchard
Rank og elegant Chablis med sublim smagsdybde à la lyse stenfrugter, citrus og mineraler.
Chablis-distriktet er et forholdsvist lille distrikt (ca. 470 ha) beliggende ca. 100 km sydøst for Paris og nordvest for Dijon. Chablisvinen må kun laves på Chardonnaydruen, og distriktet er strengt afgrænset til de mest kalkholdige områder. Distriktets geologi er hemmeligheden bag de skønne Chablisvine: Det ligger på randen af et sunket kalkbassin, hvor der er sket en ophobning af forhistoriske østersskaller. De bedste vine kommer fra 7 Grands Crus vinmarker, som alle ligger på sydvestvendte skråninger og derfor får al den sol, der nu engang tilfalder området. Det samme gælder for de bedste Premiers Crus marker. Men det vigtigste er altid vinbonden bag.
Vinhuset Pascal Bouchards historie går helt tilbage til det 19. århundrede, hvor Cléophas Tremblay efter den store vinpest genbeplantede sine jordlodder med raske og stærke vinstokke fra Amerika. I 1949 arvede André Tremblay huset, og han var med egnens første traktor en pioner for sin tid. Han fik stor succes i 60erne og 70erne, hvor vinenes kvalitet virkelig blev kendt. Dette gjorde det muligt for ham at udbygge og modernisere sit vinbrug. I 1980 efterlod han 25 ha vinmarker med nogle af de bedste “cru” i hele Chablis til sine 2 døtre. Bouchard værdsætter deres land i og omkring Chablis og sørger for at deres dyrkning er ansvarlig og gerne økologisk.
De bedst beliggende marker ligger på højre bred nord og øst for byen på begge sider af Grand Cru-området. En af de bedste 1er Cru marker er Fouchaume.