2021 Bourgogne Blanc Cote d'Or, Boyer-Martenot!
Karakteristisk og koncentreret hvidvin med god frugtfuldhed og en flot indtagende mineralitet i afslutningen.
Bourgogne har været "vinland" siden det 2. århundrede og strækker sig fra Chablis i nord til Beaujolais i syd. Sydøst for Chablis ligger Côte d'Or, der er opdelt i to dele: Côte de Nuits og Côte de Beaune og går man længere syd finder man Côte Chalonnais, Mâconnais og sidst Beaujolais.
I fire generationer har Domaine Boyer Martenot været tro mod familiens traditioner og arbejdet med dyb respekt for Bourgognes enestående terroir for at producere vine af høj kvalitet. Historien om dette ærværdige domaine begyndte for alvor i 1945, da André Boyer overtog familiens ejendom efter Anden Verdenskrig. Indtil da havde hans mor Lucie drevet domænet alene, efter Andrés far gik bort af den spanske syge. André giftede sig sidenhen med Juliette Devèze, som ejede vinmarker i Puligny-Montrachet, og i 1976 førte deres søn, Yves, traditionerne videre ved at gifte sig med Marie Cécile Martenot, også datter af en vingårdsejer, som betød at vinmarksarealet igen blev udvidet med flere 1. cru marker i Puligny-Montrachet. 2002 bød på endnu et generationsskifte og i dag er det Vincent Boyer-Martenot der driver vingården i hjertet af Bourgogne. Ejendommen råder i dag over ti hektar vinmarker, som er placeret i kommunerne Meursault, Puligny Montrachet, Auxey Duresses og Pommard. Hos Domaine Boyer Martenot forstår man, at kvaliteten af vinen først og fremmest opnås i vinmarken. Det er essentielt at producere druer af høj kvalitet for at opnå en vin af høj kvalitet. Af denne grund praktiseres traditionelle metoder som jordbearbejdning, udbyttekontrol, grøn høst og velovervejede behandlinger. I årevis har man arbejdet med økologiske metoder og endelig fra årgang 2022 kan også Domaine Boyer-Martenot bryste sig af at være økologisk certificeret.
Selvom "Bourgogne Blanc" er en betegnelse for vine, der er lavet af Chardonnay druer, der kan komme fra hele Bourgogne, så kan det være en fordel, at kende sin producent, når man vælger en "Bourgogne Blanc". Det er blandt andet tilfældet hos Boyer-Martenot, hvor vinen udelukkende er lavet på druer fra egne vinmarker i Meursault. Høsten sker ved håndkraft og allerede i vinmarken foregår sorteringen, så kunde sunde drueklaser benyttes.