2021 Pouilly Fume Indigene, Pascal Jolivet, Loire !
Vibrerende saftig, frisk og let. Vinene er knivskarp, fokuseret og tør med fine grønne noter.
Loire-dalen og -floden strækker sig fra det inderste Frankrig for at munde ud ved Nantes på den franske Atlanterhavskyst. Loire kan opdeles i 4 naturlige områder: Det indre Loire, Touraine, Anjou og Muscadet. Hvert af disse områder er igen delt op i en række mindre appellationer med hver deres særpræg.
I 1990 etablerede Pascal Jolivet vinhus i eget navn efter en årrække som agent for Champagnehuset Pommery. Pascal Jolivet blev hurtigt regnet blandt Sancerres innovative kreds af dygtige vinproducenter. Eksempelvis overgik Jolivet tidligt til at gære sine vine på den naturlige gær fra drueskindet i modsætning til gæring på kemiske, konventionelle gærstammer, hvilket forener friskhed og fylde med personlighed og terroir. I dag laver Pascal Jolivet ca. halvdelen af sine vine på druer fra egne marker. Resten laves på opkøbte druer eller most fra udvalgte producenter i området. Pascal Jolivet ejer ca. 65 hektar vinmarker, herunder 42 ha. i Sancerre, 8 ha. i Pouilly Fumé og 15 ha. i Touraine.
Druerne plukkes parcel vist fra gamle vinstokke der står i en næsten ren flintstensholdig jordbund i kommunen Tracy-sur-Loire. Navnet kommer af at vinen er spontangæret med egen gærkultur (indigenous yeast)