Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2021 Ben Rye Passito di Pantelleria, Donnafugata

Frisk, intens og dyb sødme med noter af tørrede abrikoser og kanidiseret appelsinskræl.

Varenr.: 703992
Flaskestørrelse:
37,50 cl
Områdenavn:
Sicilien
Land:
Italien
Vintype:
Dessertvin
Anbefales til:
Blåskimmel ost, Tærter, Chokolade
Druer:
100% Zibibbo (Muscat d' Alexandria)
Økologisk:
Nej
Vinifikation:
Druerne høstes af to omgange og lagres i 8 måneder på ståltanke og 12 måneder i flasken.
Vinhus:
Underområde:
Pantelleria

Sicilien er den største ø i middelhavet og en af Italiens 20 vindyrkende regioner. Vinen var tilbage i romertiden eftertragtet og i 1800- tallet var Marsala et hit i hele Europa, men det gik dog gevaldigt ned af bakke og først i 1980'erne blev der gjort noget ved problemerne, da huse som Donnafugata, COS og Planeta opstod med moderne faciliteter og inspirerede andre. I dag er Sicilien en af de mest spændene regioner med unikke terriors og områder såsom på vulkanen Etna, i Siracusa, Cerasuolo di Vittoria, m.fl. Her dyrkes et hav af traditionelle og lokale druer med flotte resultater.

Donnafugata blev grundlagt i 1880’erne af Giacamo Rallo og drives i dag af 5. generation i familien, José og Antonio Rallo, med sammen engagement som deres forfædre før dem. Donnafugata ligger i det vestlige Sicilien i Marsala og fra vest til øst råder de over 410 hektar fordelt over 4 vingårde i; Contessa Entllina, Vittoria, Etna og på øen mod syd, Pantelleria. De laver et skybrud af vine, da de ser på de enkelte unikke terroirs og vinmarker på øen. Donnafugata oversættes til “kvinde på flugt” og refererer til Dronning Maria Carolina, der i tidernes morgen søgte tilflugt i det, der i dag er Donnafugatas vinmarker, forfulgt af Napoleons tropper. Hændelsen inspirerede Donnafugata til flaske-logoet af en kvinde med vinden blæsende i håret.

Ben Rye betyder "Søn af vinden" på arabisk og hentyder til den konstante vind, der fejer gennem markerne på øen Pantelleria. Etiketten henviser til kærligheden og indsatsen der gives for at dyrke vinene på øen. Druerne høstes af to omgange og første høst tørres indtil 2. høst. Herefter presses de hver for sig og blandes til sidst.