Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2021 Frederiksdal Kirsebærvin

Flot balanceret, intens og dog let drikkelig kirsebærdrøm med behagelig sødme, der ikke bliver tung.

Varenr.: 449476
Flaskestørrelse:
50,00 cl
Områdenavn:
Lolland
Land:
Danmark
Vintype:
Frugtvin
Anbefales til:
Bær, Tærter, Chokolade, Oste, Hårvildt
Druer:
Stevnskirsebær
Økologisk:
Nej
Vinifikation:
Lavet efter sammen metode som vinproduktion. Høst - Vildgæring - Presning - Gæring - Omstikning - Lagring i ståltanke.
Vinhus:
Underområde:
Harpelunde

Frederiksdals placering på Lollands vestligste spids, lige ud til Langelandsbæltet, er helt ideel til kirsebærproduktion. Klimaet er perfekt. Ifølge DMI er Frederiksdal det tørreste sted i Danmark – og blandt de allermest lune og solrige. Solen bliver tilmed reflekteret i havet, der ligger få hundrede meter fra plantagerne. Da sol giver sukker – og vi oven i købet har de lange lyse nætter om sommeren – har vi de mest optimale betingelser for at modne de små sorte kirsebær, der af frugtforskere i øvrigt bliver kaldt ’Nordens drue’.

Frederiksdal blev til et "vinslot" ved lidt af et tilfælde. Godset var indehaver af ca. 24 hektar Stevnskirsebær, som blev solgt til juiceindustrien, men efter et besøg af kokken Jan Friis-Mikkelsen og journalisten Morten Brink Iwersen blev dette ændret. I stedet for at sælge kirsebærrene, bliver de nu forædlet på Frederiksdal, for i sidste ende at producere luksus og høj kvalitetsvin til det danske marked. Siden 2018 har Jonas Tofterup, Danmarks første Master of Wine, været flying winemaker på Frederiksdal. Samtidig er man så småt begyndt at konvertere til økologisk jordbrug.