Tardivo di Ciaculli Mandarin Juice, Alain Milliat
Den klare farve og den lette tekstur giver en forførende aromatisk friskhed med en fin kombination af citrusskal, sødme og et let bittert bid.
Maison Alain Milliat er en af Frankrigs førende juice-/most-/nektar producenter. Hans produkter er at finde på Michelinrestauranter og toneangivende etablissementer i over 40 lande. Selve produktionen foregår i Valence, syd for Lyon i Rhône-dalen, hvor han modtager frugt fra udvalgte bæredygtige plantageejere.
Alain Milliat kommer fra en familie af landmænd, så det lå næsten i kortene, at også han skulle blive landmand en dag. I 1983 overtog han familievirksomheden i Orliénas, Frankrig, nær Lyon fra sin far. Milliat brugte 15 år på at restaurere og plante nye plantager. I 1997 frigav han sine første seks juicer og nektarer, som han sendte til sommelier på 60 tilfældigt udvalgte etablissementer i Relais & Châteaux-guiden. Ud fra deres tilbagemeldinger foretog han små justeringer og styrket af succesen på gourmetrestauranterne fangede Milliat opmærksomheden fra andre kokke, købmænd og hotelchefer. I dag er hans produkter repræsenteret i mere end 40 lande. Alain får langt det meste af sit råmaterialer fra Frankrig og gerne så lokalt som muligt. Han udvælger så vidt muligt leverandører der praktiserer bæredygtigt og økologisk. Han tager også sine globale miljømæssige forpligtigelser alvorligt og de eksotiske frugter vil aldrig blive transporteret med fly, da kulstofpåvirkningen ville være uberettiget. Saften og frugtkødet udvindes og fryses derfor i det område, hvor frugten produceres, og sendes derefter med båd til Frankrig, hvor selve produktionen af de forskellige nektarer og juicer foregår på ejendommen i Valence.
Denne juice er lavet af Tardivo Ciaculli mandariner fra Sicilien. Sorten blev opdaget første gang i 1940'erne og vokser kun i et lille område nær Palermo på Sicilien. De aromatiske mandariner modner senere end andre mandariner, hvilket er årsagen til navnet (Tardivo).