Piemonte ligger i det nordvestlige Italien og er et område med forholdsvis stor variation i dets vine på grund af mikroklimaer. Denne nordlige og meget disede egn er mest kendt for sin produktion af de forførende rødvine fra Barolo og Barbaresco. Det er også i Piemonte der produceres de berømte og berygtede søde vine fra Asti og en lille men kvalitativ produktion af hvide vine.
Boutique vineriet Cantina del Pino er anerkendt over hele verden som en lille, solid, storartet producent af Barbaresco og Langhe-vine af høj kvalitet, der frigives et år senere end deres ligemænd i Barbaresco. De har fået 3 glas fra Gambero Rosso og haft en plads på Top 100 Wine Spectator-listen flere gange. Cantina del Pino der har været i Vacca-familiens eje siden 1920’erne, ligger med sine små 10 hektar på den berømte skråning i Barbaresco, Ovello, der er kendt for sit køligere mikroklima. Det var Renato Vacca, der efter at have arbejdet en årrække hos Produttori del Barbaresco, i 1997 vendte hjem til familiens vingård og overbeviste sin far om at lave vin under eget label. Indtil da havde Cantina del Pino, der er opkaldt efter det symbolske og smukke fyrretræ plantet på ejendommen, leveret druer til Produttori del Barbaresco, der ledes af Renatos fætter, Aldo Vacca. I mere end 20 år drev Renato vingården sammen med sin kone Franca Miretti, med sine forældre i baggrunden, men desværre gik Renato bort i marts 2020 i en alder af blot 51 år, da han tabte kampen til cancer. Nu driver Franca vineriet videre i den moderne ånd, som de sammen startede og med støtte og beundring fra Aldo Vacca.