Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Cantina del Pino

Piemonte, Italien

Se sortiment og vinbeskrivelser

Tætte bånd til Produttori del Barbaresco

Cantina del Pino er anerkendt over hele verden som en lille, solid, storartet og yderst sympatisk producent af Barbaresco og Langhe-vine af høj kvalitet, der frigives et år senere end deres ligemænd i Barbaresco. De har fået 3 glas fra Gambero Rosso flere gange og kom i Top 100 Wine Spectator-listen to gange, sidste gang i 2019.

Boutique vineriet Cantina del Pino ligger med sine små 10 hektar, på den berømte skråning i Barbaresco, Ovello, der er kendt for sit køligere mikroklima.

Siden 1920’erne har Vacca familien boet og arbejdet på Cantina del Pino, der er en af de ældste gårde i Barbaresco. Guiseppe Vacca købte vingården af sin gode ven, Domizio Cavazza der var direktør på Royal Enological School i Alba. Cavazza havde plantet et fyrretræ på det højeste punkt på Ovello marken, til ære for sin søn og det er her, hvor villaen ligger. For at hædre det specielle venskab mellem Guiseppe og Domizio blev fyrretræet symbolet på al vin lavet på Cantina del Pino.

Eget label

Efter at have færdiggjort sit studie på the Royal Enological School, arbejdede Renato Vacca, tipoldebarn af Guiseppe, 5 år i kældrene hos Produttori del Barbaresco, som i dag ledes af hans fætter Aldo Vacca. Renatos far var med-grundlægger af Produttori del Barbaresco og alle Cantina del Pinos druer blev solgt dertil indtil Renato i 1997 overbeviste sin far om, at løsrive sig fra kooperativet og producere vin under eget label. Renato ønskede at afprøve sine egne metoder og teorier i vinmarker, såvel som i kælderen.

I mere end 20 år drev Renato vingården sammen med sin kone Franca Miretti, med sine forældre i baggrunden, men desværre gik Renato bort i marts 2020 i en alder af blot 51 år, da han tabte kampen til cancer.

Nu driver Franca vineriet videre i den moderne ånd som de sammen startede.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Cantina del Pino i sortimentet: