Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

CSR

Vi har ikke fået kloden foræret af vores forfædre.

Vi har lånt den af kommende generationer.

CSR - sådan har det været siden 1975

Sigurd Müller Vinhandel arbejder med at fremme bæredygtigheden, beskytte mennesker og miljø. 

Selv om vi ikke på egen hånd kan redde hele verden, føler vi en naturlig forpligtelse til at påvirke de økosystemer i Danmark og i udlandet, som vi er en del af – Sådan har det været siden 1975, hvor Sigurd Müller Vinhandel A/S blev stiftet. Derfor er det helt naturligt for os at arbejde med CSR (Corporate Social Responsibility) og FN’s 17 verdensmål, hvor vi især har fokus på 8, 11, 12 og 13 

Nøje udvalgte vinproducenter

Vi sælger vin, der udspringer af den jord, som vi er forpligtet til at passe på; derfor er bæredygtighed en del af vores DNA. Vi har ikke fået kloden foræret af vores forfædre, vi har lånt den af kommende generationer.

Vi samarbejder med nøje udvalgte vinproducenter, der har respekt for den jord, vinen dyrkes på samt et solidt værdigrundlag. Den tilgang har givet os et tæt samarbejde med adskillige af verdens bedste vinhuse. Vi sælger vine fra 250 forskellige producenter og har et sortiment på omkring 3.000 vine.

Fælles forpligtigelse og ansvar

Alle ansatte i Sigurd Müller Vinhandel har en fælles forpligtigelse og ansvar for at træffe de mest hensigtsmæssige beslutninger, når vi foretager køb eller udfører handlinger som valg af samarbejdspartnere.

Bæredygtighed indtænkes uden at gå på kompromis med vinenes kvalitet, den professionelle tilgang til vores kunder, logistikken omkring leveringen af vinene.

Det gør vi for at beskytte miljøet

 • Vi ønsker at fremme salget af økologisk og biodynamisk vin samt at styrke samarbejdet med de vinproducenter, der i deres produktion tænker bæredygtigheden ind i alle processer
 • Transport af vin belaster klimaet, derfor samarbejder vi med transportvirksomheder som JF Hillebrand og Dansk Fragtmænd, der har en markant grøn profil.
 • Vi har oprettet et bæredygtighedsudvalg, der skal gøre vores medarbejdere mere bevidste om at tage grønne valg, der reducerer CO2 udledningen i forretningen, på kontoret og på lageret.
 • Vi ønsker at indgå i en konstruktiv dialog med vinproducenter, samarbejdspartnere og kunder om løbende forbedringer i forhold til miljøvenlig produktion. 

Vi stiller krav om bæredygtighed til vores leverandører

 • Vi stiller krav til vores vinproducenter om, hvordan de arbejder med CSR og tilskynder, at de omlægger produktionen til økologi og biodynamik
 • Når vi leder efter nye producenter, vægter vi  de økologiske og biodynamiske vine
 • Det er helt centralt for os, at både vores danske og internationale samarbejdspartnere overholder menneskerettigheder og arbejdsmiljølove. Børnearbejde er på ingen måde acceptabelt
 • Præcist som os, ønsker vinproducenterne at beskytte miljøet, derfor leveres en væsentlig del af vinen i papkasser, som er fremstillet af genbrugsmateriale.

Vores krav til os selv

 • Vi optræder socialt ansvarligt over for vores medarbejdere, som er vores vigtigste ressource
 • Medarbejderne er kernen i virksomheden, derfor passer vi godt på dem. Vi har en anciennitet på 17 år i gennemsnit
 • Miljøansvaret er et fælles ansvar, derfor inddrager vi medarbejderne, da den enkeltes valg gør en forskel
 • Vi har tegnet sundhedsforsikringer til medarbejderne
 • Vi er medlem af Arbejdsmiljø Centret, så vi kan holde os opdateret om nyeste tiltag på arbejdsmiljøområdet
 • Vi er en virksomhed med dybe rødder i Aalborg, hvor vi støtter lokalsamfundet og kulturlivet samt en række internationale organisationer med velgørende formål

Læs mere om FN'S verdensmål

Verdensmålene udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.

De fokuserer ligeledes på at fremme fred og sikkerhed og stærke institutioner, og på at styrke internationale partnerskaber.

Den nye dagsorden anerkender således, at social, økonomisk og miljømæssig udvikling, fred, sikkerhed og internationalt samarbejde er tæt forbundne, og at det kræver en integreret indsats at opnå holdbare udviklingsresultater.