Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2022 l'Excellence, Ch. Saint-Maur, Cru Classe, Provence

Sart laksefarvet rosé, kraftfuld og kompleks duft, der åbner for noter af mango, fersken og citrusfrugter. I munden er den elegant og præget af noter af fersken med flot friskhed og en mundvandsdrivende saltet/kalket afsluting og eftersmag.

Varenr.: 515341
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Côtes de Provence
Land:
Frankrig
Vintype:
Rosévin
Druer:
40% Grenache, 25% Syrah, 20% Cinsault, 8% Rolle, 4% Mourvèdre, 3% Cabernet Sauvignon
Økologisk:
Nej
Vinifikation:
Blendet samles og nedkøles allerede inden presningen, der foregår forsigtigt over ca. 3-4 timer ved lav temperatur.

Provence dækker et samlet areal på ca. 3.500 hektarer og strækker sig fra Durance floden i nord til Middelhavet i syd. Mod vest afgrænses området af Rhônedalen. Der er flere anerkendte appellationer i området, der i øvrigt er præget af en stor variation i vinene. Appellationen nyder godt af Middelhavsklimaet, der er under stærk indflydelse af den til tider kølige og tørre Mistralvind.

Château Saint-Maur ligger forputtet imellem de smukke skråninger prydet af vinmarker i det sydøstlige Frankrig for foden af Massif des Maures, vest for Saint-Tropez, Provence. Slottet er opført i slutningen af 1800-tallet og har arvet sit navn fra det kloster, der tidligere lå samme sted. Château Saint-Maur har siden 1955 været klassificeret ”Cru Classé”, en kvalitetsbetegnelse, der gives ud fra en evaluering af ejendommens historie, produktion, kvaliteten af deres vinmarker og deres omdømme. ”Cru Classé” er kun tildelt til omkring 20 ejendomme i Provence, inden den nuværende appellation, Côtes de Provence, blev dannet. Efter at have drevet Quinta do Pessegueiro i Douro, Portugal siden 1980’erne, forelskede Roger Zannier sig i Château Saint-Maur i Provence. Men det var ikke den smukke, historiske ejendom der trak i ham, men kvaliteten af terroiret. I 2011 købte han slottet med intention om at producere vine i absolut topkvalitet, der udtrykte terroiret. Zanniers svigersøn, Marc Montrose fik ansvaret for at overtage slottet og i 2015 blev Patrick Galliano ansat som Operating Director. Han skulle hæve kvaliteten til et endnu højere niveau og for at realisere dette, ansatte han ønologen fra den berømte Provence hus Domaines Ott, Amélie Rimbaud som kældermester i 2017. Deres samarbejde har stadfæstet Château Saint-Maur på verdensscenen!

L'Excellence Rosé er lavet med henblik på at udtrykke Château Saint-Maurs DNA. En gastronomisk vin, der kombinere udtrykket af områdets terroir med dens elegance. Vinstokkene står i en jordbund af ler/kalksten, rig på schist og kvarts.