Zinfandel, California, C & C Wine
Rig og saftig med dejlig rundhed og noter af modne søde kirsebær, blommer, vanilje og frisk tobak.
Californien producerer 90% af al vin i USA og kaldes med rette for vinstaten. Den årlige produktion er på 2 mia. flasker fra et areal på 130.000 ha. De første vinstokke blev plantet ved San Diego omkring 1780 af katolske munke. I 1850’erne importerede den ungarske greve Agoston Haraszthy mere end 100.000 vinstokke fra Europa, og efterhånden er de fleste europæiske druer blevet indført. Der findes ikke et egentligt appellation-system, men fra 1983 har man fastlagt American Viticultural Areas (AVAs). De omfatter større eller mindre arealer med samme klima og jordbund, men stiller ikke krav til produktionsmetode eller druesorter. Distrikt- og druenavne er dog ved at indgå partnerskab som i fx Napa Cabernet, Carneros Pinot Noir og Santa Ynez Sauvignon.
Det californiske vinterroir er en kompleks mosaik af mikroklimaer, der varierer fra kølige, tågede kyster til solrige, varme indlandsområder. Dette varierede klima skaber ideelle forhold for forskellige druesorter og spiller en afgørende rolle i vinfremstillingen. Beliggenheden af vinmarkerne i Californien er afgørende for druernes modning, aroma og smagsprofil, hvilket resulterer i en mangfoldighed af vinoplevelser, der afspejler regionens unikke terroir.
Zinfandel-vine fra Californien er kendt for deres karakter og alsidighed. AVA (American Viticultural Area) regler spiller en vigtig rolle i reguleringen af disse vine. AVA-regler fastlægger bestemmelser for dyrkning af Zinfandel-druer, herunder krav til druesorter, høsttidspunkt og vinificeringsmetoder. Disse regler hjælper med at opretholde kvaliteten og autenticiteten af Zinfandel-vine fra Californien. En bemærkelsesværdig regel er, at en Zinfandel-vin meget sjældent indeholder 100% Zinfandel, men kan have op til 25% andre druesorter i blendet for at kunne bære visse AVA-navne på etiketten. Dette sikrer, at vine fra hver region bevares unikke egenskaber.