2021 L'Obaga, Priorat
Kødfuld og fyldig med lette tanniner og noter af bær, modne kirsebær, blomme, asiatiske krydderier og mineraler.
Priorat ligger i Catalonien lidt syd for Barcelona, hvor somre kan komme over 40 grader om dagen og 10 grader om natten. Nedbørsmængden er ofte under 500 mm og derfor er det kun de stærkeste og sundeste vinplanter der overlever de ekstreme forhold, hvilket resulterer i koncentrerede druer. Selvom området er meget begrænset i størrelse, er den kvalitetsmæssige begrænsning efterhånden svær at få øje på. I 2009 indførte man yderligere klassificering; Priorat - Vi de Vila, Vi de Paratges, Vi de Vinya og Gran Vi de Vinya, der svarer til Bourgognes Villages, Kommune, Premier og Grand cru. Dog er der umiddelbart få krav til høstudbytte, druesammensætning, vinstokkenes alder udover de der gælder for DOQ Priorat, så kvaliteten og stiler er svingende.
Vinicola del Priorat blev skabt i 1991 da man ønskede at skabe nye og mere tidssvarende rammer for de små kooperativer. Nødvendigheden af dette var så absolut tilstede da de mest moderne faciliteter på det tidspunkt var fra perioden 1917 – 1929. Sammenslutningen Vinicola del Priorat er nu den moderne og tekniske legeplads for de mindre Kooperativer i byerne Gratallops, El Lloar, La Viella Alta og La Viella Baixa. Antallet af jordlodsejre i fællesskabet er 125 personer der tilsammen ejer 310 små jordstykker på i alt 205 hektar.
Vinen er laver på udvalgte druer fra samtlige marker i Priorat.