2021 Clos Erasmus, Priorat, Spanien
Kødfuld og kraftfuld med en del sødmefulde tanniner og noter af mørk frugt, hindbær, violer, røget kød og skifer.
Priorat ligger i Catalonien lidt syd for Barcelona, hvor somre kan komme over 40 grader om dagen og 10 grader om natten. Nedbørsmængden er ofte under 500 mm og derfor er det kun de stærkeste og sundeste vinplanter der overlever de ekstreme forhold, hvilket resulterer i koncentrerede druer. Selvom området er meget begrænset i størrelse, er den kvalitetsmæssige begrænsning efterhånden svær at få øje på. I 2009 indførte man yderligere klassificering; Priorat - Vi de Vila, Vi de Paratges, Vi de Vinya og Gran Vi de Vinya, der svarer til Bourgognes Villages, Kommune, Premier og Grand cru. Dog er der umiddelbart få krav til høstudbytte, druesammensætning, vinstokkenes alder udover de der gælder for DOQ Priorat, så kvaliteten og stiler er svingende.
Clos Erasmus er skabt af Daphne Glorian og har opnået kultstatus som ingen anden i Priorat. Daphne købte sammen med Rene Barbier og 2 andre, 17 terrasser i det ukendte område i 1988, med henblik på at lave en moderne vin her. Det endte med at blive 5 forskellige vine, deri blandt Clos Erasmus og Clos Mogador. I dag hedder firmaet Clos i Terrasses og har været biodynamisk siden 00'erne.
Hvis årgangen ikke lever op til et fuldt potentiale, så laves Clos Erasmus ikke, men druerne bruges derimod til Laurel. Der laves kun 3000 fl. om året.