Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2022 Cote Rotie La Giroflarie, Jasmin

Elegant og medium-fyldig med fine tanniner, saftig frugt og livlig syre. Kompleks næse af brombær, violer og sort peber. Smagen byder på mørke bær, krydderier og silkeblød tekstur

Varenr.: 333161
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Rhone
Land:
Frankrig
Vintype:
Rødvin
Anbefales til:
Braisseret, Mørkt kød, Hårvildt, Fuglevildt, Kalv
Druer:
95% Syrah og 5% Viognier
Økologisk:
Nej
Vinifikation:
100% afstilkning. Efter vinifikationen i ståltanke lagres vinen mellem 22-24 måneder i fade i størrelser mellem 300 - 600 liter, heraf 25% nye fade.

Rhône-dalen ligger i det centrale / sydøstlige Frankrig og deles typisk i nord og syd. Den nordlige del strækker sig langs Rhône-floden med stejle skråninger på hver side og er kendt for bl.a. Côte Rotie, Condrieu og Hermitage. I den sydlige del er landskabet knap så dramatisk, her er varmere og man ser de runde ”galets” på mange vinmarker. Vinene fremstår typisk varmere, men stadig koncentrerede og magtfulde. Châteauneuf-du-Pape er flagskibet, men det er også herfra Gigondas, Tavel og Rasteaus søde vine kommer fra.

Patrick Jasmin er 3. generation, der drives familiedomænet. Oprindeligt var det hans bedstefar, der kom fra Champagne, som blev lokket af et job som kok på det lokale Château d’Ampuis. Mens han passede gryderne, begyndte han at interessere sig for, hvad der foregik på skråningerne over Ampuis. Én hektar vinmark blev derfor købt og gik i arv til sønnen. Robert Jasmin overtog i 1960 og gennem 4 årtier opkøbte han yderligere 3 ha. østvendte marker på stejle skråninger, samtidig med at han oparbejdede et ry som en af appellationens bedste producenter. I 1999 fik Patrick det ansvarsfulde hverv at videreføre det gode navn og rygte.

Druerne til denne vin stammer fra 11 forskellige parceller spredt over Côte-Rôtie-appellationen, hvor vinstokke plantet mellem 1950 og 1975 trives på stejle skråninger med granit- og skiferholdig jord i 250-350 meters højde. Denne unikke kombination af terroir og gamle vinstokke giver vinen en kompleksitet og dybde, der afspejler områdets klassiske stil.