Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2020 Pavillon Rouge de Ch. Margaux, Margaux

Varenr.: 412821
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Bordeaux
Land:
Frankrig
Vintype:
Rødvin
Økologisk:
Nej
Vinifikation:
Lagret ca. 22 måneder på nye franske træfade.
Underområde:
Margaux

Bordeauxs Margaux-appellation har altid haft en ganske særlig status. Appellationen, som er placeret i den sydlige del af Haut-Médoc på venstre bred af Gironde-floden, har aldrig været kendt for power. Snarere tværtimod, vil man have spark i støvlen, skal man søge længere nordpå til kommunerne St. Julien, Pauillac og St. Estephe – jo længere nordpå man kommer, jo mere tung og leret er jorden, og jo mere tunge og potente er vinene. I Margaux er jorden let og gruset – det sikrer god dræning og begrænset næring til vinen, hvilket frem for alt sikrer elegance og finesse. Hvor vinene fra de tre nævnte nordlige kommuner i Haut-Médoc kan beskrives som maskuline, kan man uden at diskriminere kalde Margaux for feminin.

Château Margaux’ nyere historie starter med Pierre Moreau, der beslutter at vinen fra slottet skal slotsaftappes. Den første slotsaftappede årgang fra Château Margaux er årgang 1924. Det indstilles dog igen i kølvandet af 1930´ernes økonomiske krise, og genindføres først igen i 1949. På dette tidspunkt overtager negociant Fernand Ginestet og hans søn Pierre aktiemajoriteten. Ginestet renoverer og genopbygger ejendommen og vinmarkerne. Men i 1970´erne må også de opgive. Kassen er tom, og redningen bliver den stenrige André Mentzelopoulos, der på kort tid får Château Margaux bragt tilbage til eliten i Bordeaux. Han døde i 1980, for ung og alt for hurtigt til at han kan nå at nyde genoplivning af hans Château Margaux. I dag er det hans datter Corinne Mentzelopoulos, der ejer og driver Château Margaux med de 262 hektarer, som primært er beplantet med Cabernet Sauvignon samt en lille del Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc og Sauvignon Blanc.

Pavillon Rouge du Château Margaux er slottets 2. vin. Vinen blev ikke produceret fra 1930'erne frem til 1977 hvor den blev genoplivet af André Mentzelopoulos. Kun 30%, 2. sorteringen fra høsten, bliver lavet til Pavillion Rouge, mens 30% går til 1. vinen. Altså er kvaliteten ikke langt fra 1. vinen.