Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2019 Cote Rotie Maison Rouge, Domaine Georges Vernay

Struktureret og perfekt balanceret. Indtagende, fyldig og harmonisk med en silkeblød palet og noter af mørke frugter, krydderier, let røget, lakrids, cigarkasse, chokolade og sort peber.

Varenr.: 318651
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Rhône
Land:
Frankrig
Vintype:
Rødvin
Druer:
100% Syrah
Økologisk:
Nej
Vinifikation:
Delvis afstilkning. Gæring i åbne træfade i 3-4 uger. Lagres 24 måneder i træfade (30 % nye)
Underområde:
Côte-Rôtie

Rhône-dalen ligger i det centrale / sydøstlige Frankrig og deles typisk i nord og syd. Den nordlige del strækker sig langs Rhône-floden med stejle skråninger på hver side og er kendt for bl.a. Côte Rotie, Condrieu og Hermitage. I den sydlige del er landskabet knap så dramatisk, her er varmere og man ser de runde ”galets” på mange vinmarker. Vinene fremstår typisk varmere, men stadig koncentrerede og magtfulde. Châteauneuf-du-Pape er flagskibet, men det er også herfra Gigondas, Tavel og Rasteaus søde vine kommer fra.

Domaine Georges Vernay er en legende i det Nordlige Rhône og blev i sin tid berømt for sine hvidvine fra Condrieu, en appellation som Georges var foregangsmand for at bevare, da appellationen og Viognier-druen gik i glemsel i 50’erne. Siden 1996 har hans datter, Christine Vernay, stået i spidsen for Domainet og indtil 2006, hvor hendes bror Luc kom til, var hun alene om arbejdet. Hun har videreført og cementeret Domaine Georges Vernay’s ry og omdømme ved at lave tilsvarende store og flotte rødvine fra Côte-Rôtie og Saint Joseph. Domainet er fuldt økologisk (dog ikke certificeret) og de 24 hektar bliver passet med største respekt. Christine og Luc eksperimenterer og analysere konsekvent i markerne, for at fortsætte den bæredygtige og kvalitative udvikling.

Det var denne vin, Maison Rouge, der gjorde Christine Vernay ligeså anerkendt som sin far. Et mesterværk fra Côte-Rôtie lavet på vinestokke der er gennemsnitligt 50 år gamle. Vinstokkene er plantet med 10.000 stokke pr. hektar, hvilket tvinger stokken til at stikke dybe rødder og dermed opnå et hav af næringsstoffer fra jordbunden. Også her høstes vinmarkerne manuelt grundet de stejle skråninger. Der laves blot 8.000 flasker af denne vin årligt, som kan nydes fra den er mellem 5-20 år gammel.