Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2019 Ch. Haut Brion, Pessac Leognan 1. cru

Varenr.: 311431
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Bordeaux
Land:
Frankrig
Vintype:
Rødvin
Druer:
46,3 % Cabernet Sauvignon, 34,8% Merlot og 18,9% Cabernet Franc
Økologisk:
Nej
Vinifikation:
Lagret 20 måneder på nye franske træfade
Underområde:
Pessac - Leognan

Pessac - Leognan er en underregion i Graves og ligger i den nordligste del af Graves. Pessac - Leognan er hjemsted for den eneste 1. cru placeret udenfor Medoc. Graves blev klassificeret som AOC i 1959 og der blev lavet en klassifikation "Graves Classification of 1959" (gældende for Pessac-Leognan), som spejle sig i Medocs berømte 1855 klassifikation, hvor kun Medoc slotte er på. I klassifikationen var det vinen og ikke huset der blev bedømt, men det er dog stadig dels prisen, der var afgørende for de enkelte vinslottes placering og ret til at bruge Grand Cru Classé på deres etiket.

Château Haut Brion var verden første luksus brand, tilbage i 1521 og Dalmas familien (nu 3. generation har sørget for enestående kontinuitet og imponerende høj kvalitet i alle årgange siden 1924. Selv i de mere problematiske årgange har de sørget for at Château Haut-Brion altid har været en fløjlsblød oplevelse, og kigger man ned over de vurderinger som notabiliteter som Robert Parker, James Sukring, Job Dunn Uck, Wine Separator og Wine Entusiast har kastet efter vinen vil man se at Château Haut-Brion kommer ud med den højeste gennemsnits score blandt alle vinene fra 1855 klassifikationen.

"The 2019 Haut-Brion is a blend of 48.7% Merlot, 43.2% Cabernet Sauvignon and 8.1% Cabernet Franc, harvested from the 10th of September to the 3rd of October. The estimated label alcohol degree is 14.5%. Displaying a deep garnet-purple color, it comes off incredibly shy and reticent to begin, needing considerable coaxing to reveal notes of dark chocolate-covered cherries, blackberry preserves, woodsmoke and sandalwood, before launching into a full-scale fireworks display of iron ore, cumin seed, redcurrant jelly, red roses, oolong tea and Sichuan pepper scents plus a waft of cardamom. The medium to full-bodied palate delivers the most exquisitely ripe, finely grained tannins with a lively backbone of freshness supporting the tightly wound, earth-laced black fruit layers, finishing very long and minerally. This is one of the most finely structured, tightly knit wines of the vintage. Given time, I wouldn't be at all surprised if it goes atomic and eventually takes top place for the vintage." 97-99 points. Review fra juni 2020 af Lisa Perrotti-Brown, Robertparker.com