Saint Emilion er et af arnestederne for vindyrkning i Bordeaux og kan dateres til romernes tid på jordene. Området ligger på den såkaldte "højre bred" i Bordeaux, hvilket mere specifikt er på den nordøstlige bred af Dordogne floden. Overordnet set kan appellationen inddeles i 3 typer terroirs: Kalkstensplateauet, skråningerne mod plateauet og fladlandet. Vinmarkerne er primært plantet med Merlot og ligger mellem 3 og 100 meter over havet afhængig af, om det er på fladlandet eller på plateauet. I 1959 blev St. Emilion klassifikationen dannet på baggrund af et ønske fra INAO. Hvert 10. år bliver listen revideret, så den ikke forældes, som det til dels er tilfældet med Klassifikationen af 1855, der kun gælder for Médoc. Seneste revision i 2012. Her var 82 vinslotte med på listen. 64 Grands Crus classés and 18 Premiers Grands Crus Classés.
Tertre Roteboeuf, en af Saint Emilons absolutte perler, har været i François Mitjaviles hænder siden 1978. Vinen er i dag helt sin egen og på højde med appellationens bedste vine. Tertre Roteboeuf er yderst begrænset – der laves årligt sølle 2.000 kasser fra François Mitjaviles 5,7 ha. vinmark på kanten af Saint Emilions limstens plateau. Château Tertre Roteboeuf, Saint Emilion François høster sent og med meget lave udbytter. Der laves kun én vin på Château Tertre Roteboeuf, ingen 2. eller 3. vine. Al fokus bruges på denne ene vin alene.