Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2019 Blaufränkisch, Weingut Heinrich, Burgenland

Kraftig, let og saftig med lette noter af friske røde bær, som tranebær, tyttebær og kirsebær forenet i en lang syrlig, elegant eftersmag med fine urte- og pebernoter.

Varenr.: 331021
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Burgenland
Land:
Østrig
Vintype:
Rødvin
Anbefales til:
Lam , Hårvildt, Mørkt kød, Fuglevildt, Kalv
Druer:
100% Blaufränkisch
Økologisk:
Ja
Vinifikation:
Efter spontangæring og maceration på store brugte træfade samt på ståltank, lagres vinen i 10 måneder på brugte 500 liters træfade.
Underområde:
Neusiedlersee

Vinområdet Burgenland ligger rundt om søen Neusiedlersee på grænsen til Ungarn. I 2005 påbegyndte man inddelingen af DACer (Districtus Austriae Controllatus) i Burgenland. Først kom Mittelburgenland, så Leithaberg, Eisenberg, og i 2012 Neusiedlersee og Rosalia. De mest typiske druer der bruges her er Blaufränkisch, Zweigelt og Sankt Laurent til de røde vine, mens Weissburgunder, Chardonnay og Grüner Veltliner står for de tørre hvide vine. Klimaet her er præget af den forholdsvis høje luftfugtighed som nærheden til søen giver, hvilket også giver gode betingelser for Botrytis Cinerea (Ædel råd), hvilket er en af byggestenene til de fine dessertvine.

Weingut Heinrich er anerkendt som en af Østrigs førende producenter af vegansk vin og har været en pioner inden for både biodynamisk og økologisk vinproduktion. Vingården, som ligger i hjertet af Neusiedlersee – en underregion til Burgenland – blev etableret af Gernot og Heike Heinrich i 1990. Fra det oprindelige 1 hektar vinmark har de udvidet til 90 hektar i dag. Under ledelse af Gernot Heinrich producerer Weingut Heinrich elegante, rige og smukt sammensatte vine. Dette sker med fokus på områdets klassiske druesorter som Zweigelt, St. Laurent og Blaufränkisch. I 2006 foretog Weingut Heinrich en fuldstændig omstilling til biodynamiske produktionsmetoder og har siden været blandt de mest innovative producenter i Østrig. Deres vinmarker er placeret på nogle af de bedste lokationer ved Heideboden, Parndorfer Platte og Leithaberg, hvilket understøtter deres engagement i miljøvenlig og bæredygtig vinproduktion.

Weingut Heinrichs Blaufränkisch laves på druer fra den østlige samt vestlige del af Neusiedlersee. Blaufränkisch stortrives på såvel Leithabergs skifer- og limstensholdige parceller samt på på de sandholdige jorde i den sydlige del af Parndorfer Platte.