Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2021 Auzells, Organic, Tomas Cusine

Sprød, rank og elegant med let fylde og noter af friske (umodne) ferskner, lyse blomster, weissbeer og hyldeblomst.

Varenr.: 486921
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Catalonien
Land:
Spanien
Vintype:
Hvidvin
Anbefales til:
Skaldyr, Sushi, Aperitif
Druer:
Macabeau, Rielsing, Sauvignon Blanc, Chardonay og Albarinyo
Økologisk:
Ja
Vinifikation:
Håndhøstede druer, der nedkøles hele og selekteres af flere omgange. Hver druesort vinificeres individuelt og lagres på bundfaldet i underjordiske cementtanke i 3 måneder.
Underområde:
Costers del Segre

Costers del Segre ligger i den nordøstlige del af Spanien, nær Barcelona og har været kendt gennem længere tid. Her hersker et kontinentalt klima med kolde vintre og varme somre, med en konstant vind i aftentimerne. Området kendes primært på grund af Raimat og Castell del Remei.

Man kunne vel sige at Tomàs Cusiné er født med ”vin i blodet”, i hvert fald kommer han fra en familie hvor man har lavet vin i generationer. I 1985 begyndte han at lave vin i familievineriet Castell del Remei. I årenes løb voksede drømmen om sit eget vineri og mens hans ledte efter det rigtige sted i bjergene, udvidede han sit arbejde til også at lave vin for Cérvoles i 1997. Og det var i samme område, Costers del Segre, at han i 2003 startede vineriet i eget navn, som er hans første selvstændige projekt. Han er ligesom de fleste kvalitetsbevidste kultproducenter drevet af et ønske om at producere terroirvine. Vigtigheden af lokalt identificerbare vine er derfor af største betydning. I dag ejer han følgende vinerier; Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Cérvoles Celler og Cara Nord. Han er kendt for sin ekspertise i assemblage. Derudover leder han også en signifikant gruppe af vinmagere, der sammenlagt står bag mere end en million flasker vin om årligt.

Auzells Blanco er lavet af 5 forskellige druesorter fra 5 hektar vinmarker i Comabarra-bjergene. Vinmarkerne ligger 715 meter over havniveau og jordbunden er en blanding af ler, silt, klippeholdig konglomerat og sandsten. Siden 2016 har Cusiné løbende opnået økologisk certificering af sine vine og det er også tilfældet for Auzells.