Bourgogne har været "vinland" siden det 2. århundrede og strækker sig fra Chablis i nord til Beaujolais i syd. I den sydlige del ligger også Pouilly Fuisse, hvor Domaine Pierre Vessigaud ligger. Ændringer i de franske vinklassifikationer sker ikke ofte, så det var til stor glæde for producenterne i Pouilly Fuissé, da INAO efter 12 års undersøgelser og kvalitetssikring tilkendte de første 22 climats i området en 1. cru status, som det første i Mâconnais.
Domaine Pierre Vessigaud har eksisteret siden 1839 og ligger i hjertet af Pouilly-Fuissé. ”Savoir-faire”, altså kendskabet og ekspertisen er givet videre fra far til søn i 5 generationer, og siden 1988 har Pierre Vessigaud stået for driften af de ca. 11 hektar vinmarker. Omkring årtusindeskiftet ændrede Pierre kurs i vinmarkerne: ”… there cannot be great wine, without great terroir…”. I et lille årti dyrkede og lavede han sin vin økologisk, dog uden certifikation. I 2010 søgte han om at blive certificeret, men trak sin anmodning tilbage i 2014 på grund af udfordringer med årgang 2013. Han fortsatte dog sin økologiske tilgang, som er blevet forfinet med årene og mod slutningen af 2010’erne er hans tilgang gået hen i en decideret biodynamisk produktion. I 2022 tager han igen ”tyren ved hornene”, nærmest bogstaveligt, og påbegynder processen om at få godkendt biodynamisk certifikation. Pierre Vessigaud går mod strømmen i forhold til andre domæner i området. Vinstokkene der er plantet i 80’erne og 90’erne står tæt, vinmarkerne ligger forholdsmæssigt højt, og han begrænser høstudbyttet via beskæring. Det betyder blandt andet at vinstokkene kun oplever begrænsede temperaturforskelle og sætter små koncentrerede drueklaser. Vessigaud producerer vine med præcision, friskhed, sprødhed og mineralitet fra fremragende terroirs i Pouilly Fuissé og Mâconnais. ” "This 11-hectare domaine in the village of Pouilly is a source of fine wines that deserve to be better known… Succulent but serious, any bottle bearing Vessigaud's label is well worth seeking out…" - William Kelley, robertparker.com
Før 2020 var denne vin kendt som "Vers Pouilly", men for at begrænse mængde af 1. cruer der blev anerkendt af INAO, blev denne vin anerkendt som til 1. cru, "Les Reisses". Det er et af de mest ædle terroir i Pouilly-Fuissé med en østvendt eksponering og en jordbund af mergel og kalksten. De ældste vinstokke er plantet i 40'erne, mens de yngste er fra 60'erne, så gennemsnitligt meget gamle stokke med 8.500 pr. hektar. Marken ligger 250 meter over havniveau, så det er sammenlagt opskriften på en fantastisk vin i Bourgogne.