Jurancon ligger ved foden af Pyrenæerne i den sydlige del af den mindre omtalte franske vinregion ”Sud-oest”, stik syd for Bordeaux regionen. I området produceres hvide vine, hvoraf ca. 75% udgøres af tørre vine, mens resten er søde vine. Faktisk var Jurancon det først område der opnåede AOC status for de søde vine tilbage i 1936, mens det først var i 1975 at også de tørre vine måtte benytte AOC.
Domaine Vignau ligger på et meget gammelt terroir i Jurançon. I 1968 købte doktor Jean-Louis Valton domænet, der dengang var forladt og havde ligget brak i årevis. Det var imidlertid først i 1990’erne at hans søn - Michel Valton, der også opgav sin karriere, som kirurg for at blive vinmager – genplantede de gamle vinmarker og skabte Domaine Vigneau. I 2015 overtog Antonin, Michels søn, driften af familiedomænet med de tilhørende 6 hektar vinmarker, der i dag er certificeret økologisk.
Druerne til denne vin kommer fra vnmarkerne der ligger på syd og sydvest vendte stejle skråninger, hvor jordbunden er rig på ler og sten. Vinen laves kun i meget begrænset oplæg på ca. 4000 flasker om året