Champagne Francis Petret Rose
Flot farve med en skøn og ren duft af friske bær. Smagen er tør, mens noterne af lyse solmodne bær giver en fantastisk fornemmelse af frugtighed.
Champagne distriktet ligger ca. 100 km nordøst for Paris. Den kalkholdige jord giver nogle unikke dyrkningsforhold og er en af hemmelighederne bag den eksklusive Champagne. Navnet "Champagne" er beskyttet, forbeholdt dette områdes produkter. De traditionelle druer til Champagne er Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier, men global opvarmning gør det sværere at opnå det rette syreniveau, som er nødvendigt. Det har ført til at "glemte druer", som Arbane, Petit Meslier, Pinot Blanc og Pinot Gris, med langsommere modning i højere grad plantes og bruges igen.
Champagne Pétret er et familieejet vinhus, som indtil 2024 hed Champagne Francis Pétret. Domænet blev grundlagt i 1901, da Clothilde og Eugène Pétret købte de første parceller med vinstokke og opførte pressehuset til at producere deres egne champagner. Samme år døde Eugène, vinlusen kom til Champagne, og som kvinde i den tid blev det ikke muligt at producere sin egen champagne. Det blev først muligt, da sønnen Francis kom til. Han og senere hans søn opkøbte flere parceller og udvidede med kældre til at lagre champagnen. Siden begyndelsen af 2020’erne har Juliette Pétret stået i spidsen for domænet som tredje generation af kvinder, oplært af sin mor og mormor, der begge har stået ved roret før hende. I forbindelse med overtagelsen sker der et skifte i både husets navn og identitet, som nu præsenteres som "Champagne Juliette Pétret". Samtidig vil designet blive opdateret løbende med en moderne og feminin tilgang, der hylder husets tre generationer af kvinder, der har stået ved roret i vinhuset. Vinhuset er beliggende i Chouilly på Côte des Blancs og ejer 5 hektar vinmarker, der er plantet med Chardonnay-vinstokke. Den nye æra for Champagne Juliette Pétret bærer præg af en stærk, feminin vision, hvor arv, tradition og innovation smelter sammen i produktionen af champagner, der både er moderne og respektfulde overfor husets historie. Med en minimal dosage og en ny æstetisk tilgang vil champagnerne fortsat afspejle familiens dedikation og passion, samtidig med at de udstråler elegance og fornyelse.
Al Chardonnay brugt i roséen kommer fra Pétrets egne vinmarker i Chouilly Grad Cru, mens de køber den lille andel Pinot Noir der blandes i fra Ambonnay Grand Cru.