Andre Clouet V6 Experience
Moden intens duft af let karameliseret frugt, surdejsrugbrød og krydderier der udvilkes i smagen med noter af gingerbread og sødmefuld citrus.
Champagne distriktet ligger ca. 100 km nordøst for Paris. Den kalkholdige jord giver nogle unikke dyrkningsforhold og er en af hemmelighederne bag den eksklusive Champagne. Navnet "Champagne" er beskyttet, forbeholdt dette områdes produkter. De traditionelle druer til Champagne er Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier, men global opvarmning gør det sværere at opnå det rette syreniveau, som er nødvendigt. Det har ført til at "glemte druer", som Arbane, Petit Meslier, Pinot Blanc og Pinot Gris, med langsommere modning i højere grad plantes og bruges igen.
Andrè Clouet ligger i Grand Cru, Bouzy og blev grundlagt i 1741. Familiens marker ligger lige ved siden af Bollingers to berømte monopolmarker, som danner grundlag for Bollinger Vieilles Vignes Francaises. André Clouet drives i dag af Jean-François og fra hans sikre hånd bliver vinene enormt rige og generøse med stor Pinot Noir smag. Alt laves i hånden, som i 1741. Når det kommer til “remuage” (drejningen af flaskerne i deres “pupitres” (flaskeholdere)), så udføres det manuelt af yderst kompetente hænder, der stort set ikke har foretaget sig andet hele livet.
V6 på baggrund af en evaluering af flere forskellige batches af flasker og for at opnå den optimale smagsoplevelse. Degorgering og dosage er sket fra batch til batch alt efter årgang, årstid og udvikling. Clouet beskriver den således: "Pinot Noir does not mature directly, in linear fashion. Upon reaching its 6th year, it passes into a phase known as “The Whirlwind”. Propelled by an unseen force it reaches outward, taking on another dimension. The wine becomes charged with energy and vibrations... As you taste it, prepare yourself to be launched like a rocket ship toward a mysterious, resplendent Star-shine, emanating from the Pinot Noir Galaxy. 3.2.1…. Blast off!"