Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Weingut Sattlerhof

Südsteiermark, Østrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Familieforetagende i Südsteiermark

I 1965 grundlagde familien Sattler Weingut Sattlerhof i Gamlitz i Südsteiermark. Vineriet er et familieforetagende med brødrene Willi og Hannes Sattler i spidsen. Sønnerne/nevøerne Andreas og Alexander er begge udannet inden for ønologi, mens Willis datter Michaela står for Sattlerhofs grafiske udtryk.

Sauvignon Blanc - pioner

Willi og Hannes Sattler satsede fra starten på at dyrke Sauvignon Blanc, hvilket var helt uhørt i Østrig dengang. Men de holdt fast og i dag er særligt kendt for de vine, selvom deres sortiment også byder på den østrigske variant af Chardonnay, kaldet Morillon. I følge Stephen Reinhardt fra WineAdvocate laver Sattlerhof nogle af Østrigs fineste hvidvine på Sauvignon Blanc og Morillon.

Økologiske vinmarker

Sattlerhof ejer 40 ha vinmarker på de stejle skråninger. I 2013 besluttede de, at konvertere til økologi og er fra og med januar 2021 medlem af det østrigske Respekt-BIODYN, hvilket betyder at de følger alle biodynamiske principper.

Sattlerhof er medlem af Steirische Terroir und Klassikweingüter (STK), en sammenslutning af Steiermarks bedste producenter, der i gode årgange laver en række hvidvine fra de klassificerede Grosse STK Lage vinmarker, der kan sammenlignes med Grand Cru i Bourgogne og Erste Lage i Tyskland.

 

 

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Weingut Sattlerhof i sortimentet: