Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Tenuta di Lilliano

Toscana, Italien

Se sortiment og vinbeskrivelser

Tenuta di Lilliano

Tenuta di Lilliano ligger mellem Firenze og Siena i Chianti i det smukke Toscana. Vingården vækker begejstring, ikke alene for den der søger udsøgte Chianti Classico vine, men også for den historieinteresserede. Vingården blev i 1920 købt af Ruspoli-familien og ejes i dag af brødrene Giulio og Pietro Ruspoli. Det er Giulio og nevøen Allessandro der driver Tenuta di Lilliano.

Det hører i alt 460 hektar jord til Tenuta di Lilliano, men det er kun 40 hektar der er dedikeret til vinstokke, inddelt i 3 vinmarker; Le Piagge, Casina Sopra Strada og Vigna Catena. Alle ligger ca. 300 meter over havniveau.

Adelige titler

Prinsesse Eleonora Ruspoli Berlingieri var den første der troede på landets potentiale til at dyrke fremragende vine og i 1958 stod hun i spidsen for at få de første flasker vin aftappet. Prinsesse og Italien er for de fleste ikke to ord, der i samme kontekst giver mening i dag, men det forholder sig sådan, at Ruspoli slægten er en gammel aristokratisk familie fra Toscana med en historie der går tilbage til den italienske renæssance i 1400 – tallet.

Historien om slægten er lang og viklet ind i flere andre adelige og pavelige slægter, men kort fortalt blev Francesco Marescotti Ruspoli skænket fyrstedømmet Cerveteri, nord for Rom, af Pave Clement X i 1709 efter at have forsvaret de pavelige fyrstedømmer og siden 1721 har slægten været ”Prince of the Holy Roman Empire” og disse titler må stadig bruges i dag.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Tenuta di Lilliano i sortimentet: