Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Robert Barbichon

Champagne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Familieejerskab og bæredygtig vision

Champagne Robert Barbichon drives i dag af brødrene Thomas og Maxime Barbichon, som viderefører familiens stolte traditioner i fjerde generation. Det hele begyndte med deres bedstefar Robert og hans kone Maryvonne Prélat, som grundlagde vinhuset i Gyé-sur-Seine i Côte des Bar – det sydligste hjørne af Champagne – i midten af det 20. århundrede. I dag udgør Thomas og Maxime et tæt team, hvor den ene har fokus på vinmarkerne og den anden på kælderarbejdet, men begge deler en fælles vision: at producere levende champagner med respekt for naturen og familiens arv. Deres 9 hektar vinmarker er fordelt på 17 parceller i landsbyerne Gyé-sur-Seine, Courteron og Celles-sur-Ource, hvor de primært dyrker Pinot Noir, men også har Chardonnay, Pinot Meunier og lidt Pinot Blanc.

Biodynamisk og vegansk champagne fra Côte des Bar

Familiens store bæredygtige omlægning begyndte i 2005 og førte til økologisk certificering i 2010 (Ecocert), efterfulgt af Demeter-certificering i 2012. Vinmarkerne dyrkes efter biodynamiske principper med brug af præparater, pløjning med hest og arbejde efter månecyklussen – alt sammen for at fremme vinens udtryk af terroir. Jordbunden er kimmeridgisk kalk og ler, hvilket giver friske, mineralske vine med dybde og finesse. Huset producerer omkring 35.000 flasker årligt og er særligt kendt for sin Blanc de Noirs og cuvéen Réserve 4 Cépages, som samler alle fire druer i en elegant balance. Når man skænker et glas fra Robert Barbichon, skænker man ikke kun vin, men også en historie om familie, natur og dedikation – fortalt gennem hver eneste boble.

 

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Robert Barbichon i sortimentet: