Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Robert Barbichon

Champagne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

”Fugl Fønix”

Efter phylloxera krise og verdenskrig, genopbyggede to familier, Barbichon og Prélat, deres vinmarker omkring Celle sur Ource. Senere hen blev de to familier slået sammen, da Robert Barbichon og Maryvonne Prélat blev gift. Sammen stiftede de Champagne Barbichon. I dag er det to af deres tre børn, Thomas og Maxime der driver champagnehuset i Côte des Bar som 4. generation.

 

Økologiske vinmarkerne

Deres sydvendte vinmarker er primært beplantet med Pinot Noir, men der findes også både Pinot Blanc, Pinot Meunier og Chardonnay. De har arbejdet økologisk siden 2004 og siden 2010 har det 9 ha. store domaine med vinmarker i Côte de Bar, været økologisk certificeret og siden 2012 har de også kunne bryste sig af at være biodynamiske. Druerne er dyrket efter Demeter metoden, men ikke selve vinen. Han orker ikke alt det registreringsarbejde der skal til i forbindelse med en Demeter certificering, så han nøjes med organic. I 2018 var Robert Barbichon i øvrigt en af de 130 producenter i Champagne, der skrev under på en kollektiv målsætning om at være helt fra fra herbicider i 2025!

 

Vidensdeling

Thomas arbejder sammen med andre økologiske vinbønder, så de kan lære af hinanden. De planter bl.a. græsser, der kan absorbere meldug. De har ca. 16 hektar vinmarker, og kunne producere 80.000 flasker om året, men han har valgt at beholde den bedste juice selv og sælge 40.000 flasker af resten af mosten til en partner. Det bliver solgt under et andet brand. Han laver selv 25.000 flasker. Han degorgerer 3 gange om året og venter 3 måneder før flaskerne sælgers for at dosagen bliver ordentligt integreret.

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Robert Barbichon i sortimentet: