Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Pierre Péters

Champagne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

En stjerne i Côtes de Blancs

En af stjernerne i Côtes de Blancs er familieejede Pierre Péters. Champagnehuset finder man i Le Mesnil-sûr-Oger. Her har familien gennem 6 generationer lavet Champagne Blanc de Blanc Grand Cru fra egne marker primært i Le Mesnil, herudover i Oger, Avize og Cramant. De fleste marker ligger på Côtes des Blancs. Der er 70 forskellige parceller, som de for nyligt har registreret for at blive HVE certificeret ((Haute Valeur Environnementale), som minder om vores bæredygtigheds-princip.

Første champagne lavet i 1919

Den første vin lavet fra vinhuset, blev lavet af Camille Peters i 1919. Han var søn af Louis Joseph, der var en af de første i regionen begyndte at sælge sin vin under eget navn. I 1929 blev de første flasker solgt under hans navn; Camille Peters og året efter købte han sine første 2,5 ha Le Chétillion. I 1944 overtog Pierre Peters efter sin far Camille, der dør pludseligt og i 1946 udgives den første vin under Pierres navn. I 1967 overtager Francois, Pierres næstældste søn, fra sin far, grundet hans dårlige helbred. Han driver champagnehuset i 40 år frem til 2008, hvor Rodolphe Peters overtager. Under Rodolphe er der særligt sket forandringer, der kun har sikret endnu bedre omdømme og endnu højere kvalitet.

Eget nursery

Der er renoveret en del de sidste år og imellem bygninger har de tilplantet en lille stump jord med aflæggere af de bedste vinstokke fra Les Chetillons. Det er meningen at fremtidige nye vinstokke skal komme fra dette nursery, så de selv har fuldstændig kontrol over det, der bliver plantet.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Pierre Péters i sortimentet: