Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Mayacamas Vineyards

Napa Valley, USA

Se sortiment og vinbeskrivelser

Vineri siden 1889

I det sydvestlige Napa Valley, højt oppe i Mayacamas-bjergkæden, der adskiller Napa og Sonoma, nær Mount Veeder ligger det historiske og prestigiøse vineri Mayacamas Winery, har været hjemsted for legendarisk californisk vin siden 1889. Selve vineriet ligger på udkanten af et krater for en uddød vulkan og blev opført af den tyske immigrant John Henry Fisher i 1889. Han solgte fade af vin og syltede pickles til San Fransisco, men efter et stort jordskælv og efterfølgende skovbrande gik Fishers konkurs i 1903.

Fra 1906 stod produktionen officielt stille indtil Jack og Mary Taylor købte stedet i 1941. Det siges dog at der, under det korte ejerskab af Brandlin-familien (en anden amerikansk supervin-pionær) i forbudstiden, blev produceret vin i de dybe stenkældre alligevel.

Mayacamas får sit navn

Jack Taylor, kemiker for det amerikanske Shell Oil, købte ejendommen i 1941. Han plantede Chardonnay og Cabernet Sauvignon på markerne, gav ejendommen sit nuværende navn og i 1951 frigav han den første vin i samarbejde med vinmager Philip Tongi. Kun Mayacamas og en håndfuld andre vinerier, blandt andre Inglenook og Freemark, har produceret vin på egen ejendom hvert år i så lang tid. Philip Tongi er formodentlig også den eneste der stadig laver vin i 2021 kan sige, at han også producerede vin i Napa i 50’erne.

Den berømt Paris-smagning i 1976

Mayacamas blev i 1968 opkøbt af finansmand Bob Travers og hans kone Elinor, der efter et enkelt års erfaring i vinindustrien valgte at afgive sit kald som børsmægler. Det var dog med rette, for i 1976 henvendte Stephen Spurrier sig vedr. "The Paris - tasting" for at få repræsenteret Mayacamas ved smagningen også.

Ny æra

Charles Banks fra Screaming Eagle, havde forsøgt at købe Mayacamas flere gange, men det havde endnu ikke lykkedes ham uden den rette samarbejdspartner. Det blev Schottenstein-familien og i 2013 lykkedes købet. Charles Banks blev dog idømt en fængselsdom i forbindelse med noget svindel mod en NBA-spiller, Tim Duncan, og måtte opgive sin andel i partnerskabet af Mayacamas og dermed har Schottenstein siden 2017 haft det fulde ejerskab.

Siden ejerskiftet i 2013 er meget sket på Mayacamas og om end at Banks hurtigt var ude igen, så nåede flere folk fra Screaming Eagle at stifte bekendtskab med Mayacamas og flere af dem er der endnu, blandt andre Andy Erickson der startede som vinmager. Mayacamas ligger afsides i svært terræn og dyrkning kræver hårdt arbejde. Flere af de 20 hektar tilplantet med vinstokke havde brug for en kærlig hånd. De blev genplantet og bæredygtige principper er indført både i marken og vineriet. Braiden Albrecht har taget turen op ad rangstigen fra kældermester, til assisterende vinmager til at overtage chef-vinmager positionen fra Andy Erickson, der stadig er tilknyttet som konsulterende vinmager.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Mayacamas Vineyards i sortimentet: