Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Maculan

Veneto, Italien

Se sortiment og vinbeskrivelser

Maculan – Inspireret af Bordeaux

Maculan blev grundlagt i 1947 af Giovanni Maculan og drives i dag i fællesskab af 2. og 3. generation; - Fausto Maculan og hans døtre Angela og Maria Vittoria.

Fausto må i sandhed siges at have formet Maculan en verdenskendt producent af søde vine. Hans ”større end livet”- personlighed, humor og italienske charme giver genskin i husets fantastiske vine, hvor de røde vine har vist sig at være fuldt på niveau med de søde. Det hele startede med at hans far, Giovanni Maculan opkøbte druer fra nærområdet, vinificerede dem og solgte vinen i traditionelle ”glasballoner” og store 1 liters flasker med kapsel.

Pioner i Veneto – Fausto Maculan

I 70’erne, efter at have færdiggjort sit studie i ønologi og sin værnepligt i militæret, vendte Fausto hjem til familiens vingård og dedikerede sig til hans livsværk. Han blev født på vineriet og var aldrig i tvivl, han ville gøre Maculan stor.

Han rejste rundt til nogen af verdens bedste vinregioner, for at lade sig inspirere og han tog mange nye ideer med tilbage til Breganze, hvor han eksperimenterede, observerede, fornyede og investerede med succes. Særligt Bordeaux har satte spor i Fausto og Maculans metoder og vinmarker er i høj grad inspireret deraf.

Fausto har videregivet sin passion til begge sine døtre, som har deltaget aktivt markerne og vineriet lige siden de fik lov af deres far. I dag driver de vineriet med Fausto i baggrunden.

”Italiens Chateau d'Yquem”

Maculan er blandt Italiens bedste producenter af søde vine og er blevet omtalt som ”Italiens Chateau d'Yquem” med op til 98 points i WineSpectator. Selvom fokus er på de søde vine, skal man ikke se gennem fingere med han rødvine, som også er af sublim karakter.

Maculan er 1-stjernet producent i den Italienske guide, Gambero Rosso. En sådan klassifikation gives kun til producenter, der har modtaget de maksimale 3 glas, mindst 10 gange.  

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Maculan i sortimentet: