Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Krug

Champagne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Joseph Krug blev født i 1800 i Mainz og voksede op med vindyrkning omkring sig. Han voksede op og blev en dannet mand der talte 3 sprog og som 24-årig blev han handelsmand og rejste rundt det næste årti til han i 1934 endte i et kreativt, artistisk og spændene miljø i Paris.

Men han drømte om sit ophav, om at sætte sit præg på champagne-verdenen og tog en mulighed da den bød sig; han fik arbejde hos det dengang førende Champagnehus Jacquesson og blev snart efter partner. Men han var stadig ikke helt tilfreds og som 42-årig, da de fleste ville have gået med tanker om at trække sig tilbage, så satsede han tryghed ved sit job og startede et nyt eventyr og stiftede i 1843 ”House of Krug & Compagnie”

Non Vintage - Krug Champagne no. 1

Han var overbevist om at kun de bedste druer fra sunde vinstokke kunne bruges og han smagte druer fra plot til plot. Terroir var altafgørende. Han nød altid champagne, men havde også altid været ærgerlig over de store forskelle, der kunne være fra årgang til årgang og han fandt frem til en løsning ved at opbygge en stor reserve af vine, så han kunne skabe samme kvalitet hvert år ved at blende de forskellige plots sammen til en cuvee. Han kaldte den Champagne no. 1 og Krug Grande Cuvée var født. Det var en revolution. Joseph havde vendt ryggen til de accepterede regler for champagne, men ingen kunne modsige sig den exceptionelle rigdom og elegance. Krug var dermed det første champagnehus til at lave en prestige cuvée non vintage (NV) hvert år.

Den røde notesbog

Hans drøm var nu blevet til virkelighed og han kunne lave champagne efter sin egen vision, men det var hårdt arbejde. Han nedskrev alle erfaringer i rød notesbog som skulle gives til hans søn, så erfaringerne kunne gå videre. Han skrev bl.a. at et champagnehus kun skulle have 2 champagner, som han kaldte Champagne No. 1 (blendet af flere årgange) og Champagne No. 2, som blev hans vintage, der kun skulle laves i de år, det var særligt gunstigt.

Sjælden udvidelse – Clos du Mesnil og Clos du Ambonnay

Siden da er sortimentet blevet udvidet en smule og laver nu 7 champagner. Særlig 5. generation, brødrene Henri og Rémi var særligt fremsynede. I 1983 ”trickede” deres far ved en blindsmagning af en Krug Rosé, som de i al hemmelighed havde udviklet. Han udbrød, at nogen havde stjålet Krugs identitet, men efter at have forklaret ham sagen, gik han med til at videreudvikle og udgive husets første roséchampagne. Men allerede i begyndelsen af 1970’erne udvidede de visionen om kun at have 2 vine. I forbindelse med deres succes købte de, i 1971, 15 plots i Mesnil-sur-Oger og finder ud af at der er et lille indhegnet plot på 1,84 ha. der blev plantet første gang i 1698. I 1979 udkommer så den første mark designerede champagne – Krug, Clos du Mesnil. Henri og Rémi Krug får blod på tanden og sørger i årevis efter et plot med Pinot Noir og finder i 1991 0,68 ha på Ambonnay, som bliver til den sjældne Krug Clos d’Ambonnay 1995, der først blev frigivet i 2007.

Grande Cuvee - udvælgelsen

I dag er det Oliver Krug, Henris søn og 6. generation der er direktør for champagnehuset. Sammen med Eric Lebel, der er chef-kældermester og en smagekomité af winemakers hos Krug, smages der hvert forår 3 prøver på den nye frigivelse af Grande Cuvee, som skal være identisk med tidligere udgaver. Den er blendet af ny vin og reservevin, som Eric over vinteren har sammensat ud fra sine smagsprøver på de ca. 400 vine fra 250 plots, hvoraf 150 er reservevine det har ligget op mod 15 år i Krugs kældre

Alle Krug Champagner er udstyret med et ID nummer, så man kan se specifikke info, om lige netop den champagne man har i hånden.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Krug i sortimentet: