Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

G. H. Mumm

Champagne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Familien Mumm kan spores tilbage til 1300-tallet og er af tysk oprindelse. Gennem tiden har familien gjort sig bemærket som riddere og baroner og 1761 startede familien deres arbejde med vinproduktion og som vinkøbmænd med hovedsæde i Køln. Dengang hed huset P.A.Mumm efter Peter Arnold Mumm og var store jordbesiddere i Rhinen hvor de lavede vin.

I starten af 1800-tallet tog Peter Arnolds sønner, Jacobus, Gottlieb samt Philipp Mumm til Champagne og så straks det store potentiale der lå der. De tog den modige beslutning om at flytte der til og oprette en ny gren af familieforetagendet sammen med den lokale repræsentant G.Heuser og stiftede i 1827 Champagne-huset G.H. Mumm.


”Seul le meilleur” (kun det bedste).

Fra starten var det kvalitet der skulle være synonym med husets Champagner, en filosofi man holder fast i den dag i dag. I 1852 overtog Georges Hermann Mumm i sin fars Champagne hus og huset blev kendt under navnet G.H. Mumm et Cie. (G.H. Mumm og Co). Det var Georges Hermann der opkøbte marker i stor stil og han var med til at grundlægge to sociale programmer: ”Prix de vertu” og ”primtal d' infortune”, der skulle give økonomisk støtte til arbejdere der var ugunstigt stillet på grund af alder eller handicap. Disse programmer var med til at gøre Georges Hermann en ønsket mand at arbejde for.
Georges Hermanns Champagne bedrift er først og fremmest ”opfindelsen” af Gordon Rouge der blev frigivet for første gang i 1875. Navnet og flaskens udsmykning var inspireret af 2 fine franske militære ordner: ”Ordre Royal et Militaire de Saint Louis” - ”Grand Cordon de la Légion d'Honneur”
Fra starten af det tyvende århundrede leverede Mumm Champagne til alle de royale huse i Europa og er i dag stadig leverandør til det Engelske kongehus, men efter 1. verdenskrig blev champagnehuset dog lagt for had pga. sit tyske ejerskab. Det var desværre ikke kun i Champagne men flere steder i verden og huset led store økonomiske kvaler deraf.

Ny æra - René Lalou

Redningen blev da René Lalou i 1920 blev medlem af Mumm-husets bestyrelse. Han var visionær og i forbindelse med at genskabe og reorganisere huset blev det ham der kom til at tegne huset udadtil, fra druerne i marken til den færdige Champagne blev serveret. René blev ”Président directeur général” (Adm. direktør) i 1939.
Terroir og kvalitet var de to parametre som René arbejdede ud fra. En fintuning af huset bedste marker og en gennemgang af rutinerne i kælderen var med til igen at få Mumm huset i gang igen. René Lalou havde taget Georges Hermann Mumms ord til sig og gjort dem sine egne ”Seul le meilleur”.
I 1964 lavede René Lalou for 1. gang en vintage Champagne på 50% Pinot Noir og 50% Chardonnay som kom til at bærer hans eget navn foruden Mumm-navnet.

I dag har Mumm ca.218 ha. vinmarker tilknyttet primært på de 8 mest anerkendte Grand Cruer; Aÿ, Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay, Avize, Cramant and Mailly-Champagne. Men det dækker dog kun 25% af Mumms behov, så de andre 75% kommer fra individuelle dyrkere med stærke bånd til champagnehuset. Efter vinifikationen lagres 25. millioner flasker champagner i Mumms egne 25 kilometer lange tunneler, der over 70 år er blevet udgravet ved håndkraft i kalk-undergrunden.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra G. H. Mumm i sortimentet: